Ook Pearl Jam annuleert concert wegens anti-homowet

Geschreven door op 19 april 2016 om 10:22

Pearl Jam heeft hun concert op 20 april in de Amerikaanse staat North Carolina afgelast uit protest voor de anti-homowet. Bryan Adams en Bruce Springsteen zeiden hun concerten ook al af hierom.

Pearl Jam cancelt concert

De Amerikaanse rockband heeft hun concert in de hoofdstad Raleigh van de Amerikaanse staat North Carolina afgelast. Dit vanwege de wet die de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender gemeenschap discrimineert. “Met veel spijten moeten wij de show in Raleigh in North Carolina annuleren. De pas aangenomen walgelijke HB2-wet moedigt het discrimineren tegen een gehel bevolkingsgroep aan,” aldus de rockgroep in een statement op Facebook.

Nog meer concerten gecanceld

Niet alleen Pearl Jam annuleerde hun concert in North Carolina. Ook Bryan Adams, Bruce Springsteen en ex-Beatle Ringo Starr zeiden hun concerten af vanwege deze wet. “Sommige dingen zijn belangrijker dan een rockshow en deze strijd tegen vooroordelen en onverdraagzaamheid – die gaande is terwijl ik dit schrijf – is daar één van.” schreef Springsteen op zijn website. Ook rockband Boston heeft besloten om niet op te treden in North Carolina en zei drie shows af.

 

Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.