5 songs waar je honger van krijgt

Geschreven door op 29 maart 2016 om 16:08
Pizza, honger - Pixabay CC0 Creative Commons

Letterlijk honger.. want deze songs gaan allemaal over eten (en drinken)! Er wordt in de muziekwereld heel wat afgezongen over food: pannekoeken, chocola, wijn.. het is allemaal wel eens bezongen in een of meerdere nummers. Daarom hebben wij 5 foodie songs voor je op een rijtje gezet.

5. Chocolate Jesus – Beth Hart & Joe Bonamassa

Het nummer is oorspronkelijk geschreven en gezongen door Tom Waits en in 2011 werd het nummer opnieuw uitgegeven door Beth Hart en Joe Bonamassa op hun album Don’t Explain. Het nummer gaat over een jongetje dat iedere zondag naar de snoepwinkel gaat om zijn buik vol te eten aan aan een snoepje genaamd Chocolate Jesus.

YouTube player

4. Banana Pancakes – Jack Johnson

Johnson zingt in dit nummer over een regenachtige dag en dat hij zijn liefje bananenpannenkoeken op bed komt brengen. Want “can’t you see that it’s just rainin’ there ain’t no need to go outside.”

3. Red Red Wine – Ub40

Neil Diamond schreef en zong het nummer Red Red Wine in 1967 en in 1983 zette UB40 de track op hun album Labour of Love. Het nummer wordt gezongen vanuit het perspectief van iemand die alleen al zijn ellende kan vergeten door rode wijn te drinken.

2. Cold Pizza for Breakfast – Christine Lavin

Christine Lavin bracht het nummer Cold Pizza for Breakfast uit op het album The Bellevue Years in 2000. Ook bracht ze een boek met memoirs uit met dezelfde titel als het nummer. In het de song zingt ze dat ze niets liever als pizza eet voor ontbijt (samen with you).

1. Eat it – “Weird Al” Yankovic

Eat It is een komische parodie van het nummer Beat It van Michael Jackson. De track was zo’n succes dat het een Grammy Award kreeg en Jackson zelf was erg geamuseerd door het nummer. De single stond in Australia Aria Charts zelfs hoger als Beat It zelf, namelijk op nummer 1 terwijl Beat It op 3 stond.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes