Adele’s ’25’ niet te streamen via Spotify en Apple Music

Geschreven door op 20 november 2015 om 12:23
Adele - Fotocredits: Christopher Macsurak (Wikimedia Commons, CC BY 2.0)

Het nieuwe album van Adele is nu wereldwijd verkrijgbaar. Stream je jouw muziek liever via diensten als Spotify? Dan kan dat een probleem worden.

Adele en streaming

Net zoals Taylor Swift, die vorig jaar al haar muziek van Spotify liet verwijderen, doet Adele nu hetzelfde. Althans, wat haar nieuwste album betreft. Het nieuws werd gisteren door The New York Times  en The Verge naar buiten gebracht. Het is een beslissing waar de zangeres zelf persoonlijk bij betrokken is geweest. Een woordvoeder van Adele wilde echter niet ingaan op het bericht.

Statistieken

Men verwacht dat er in de eerste week van de release van 25 zo’n tweeënhalf miljoen exemplaren verkocht zullen worden. De eerste single Hello verbrak de afgelopen weken al diverse records. Spotify heeft inmiddels ook bevestigd dat 25 inderdaad niet via de streamingsdienst te beluisteren is, maar hoopt dat dit in een later stadium wel mogelijk is.

Een voorbeeld: het meest recente album van Beyoncé uit 2013 werd ook pas maanden na de oorspronkelijke verschijningsdatum aan Spotify toegevoegd. Adele’s vorige albums 19 en 21 zijn (nog) wel te vinden op zowel Spotify als Apple Music.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Adele Nieuws · Albumreleases · Artiesten · Nieuws