Soilwork naar 013 Tilburg voor enige Nederlandse show

Geschreven door op 14 oktober 2015 om 13:20

De Zweedse melodieuze metalgiganten komen in december 2015 naar 013 Tilburg voor de enige Nederlandse show. 

Op donderdag 10 december zal Soilwork de vernieuwde 013 Tilburg op zijn grondvesten doen schudden. Met nieuw materiaal en een nieuw bandlid (bassist Markus Wibom) betreedt de band het podium in Tilburg weer voor het eerst sinds 2003. De band neemt geen flauwe support mee: Hatesphere en T.A.N.K. warmen de zaal op met kwalitatief hoogstaande death- en thrash metal.

The Ride Majestic

De band speelt tijdens deze tour en exclusieve Nederlandse show voor het eerst nieuw materiaal. Het album The Ride Majestic kwam eerder dit jaar uit en werd uitzonderlijk goed ontvangen door fans en critici. Het tiende studioalbum van de mannen gaat terug richting de roots van de band: heftiger en ruwer. De aanleiding daarvan komt deels door een moeilijke periode die de band moest verwerken. Tijdens de opnamesessies kregen meerdere bandleden te maken met overlijden van familie en/of vrienden. Het album is dan ook erg emotioneel beladen en gaat tekstueel vooral over existentiële vragen en onderwerpen.

Tickets voor Soilwork

Ben je op zoek naar tickets voor Soilwork in 013? Je kan deze bestellen via Ticketmaster. De show vindt plaats in de Jupilerzaal en de deuren gaan open om 18:30 uur. Ben je benieuwd naar het nieuwe materiaal? Luister hieronder dan naar het nummer The Ride Majestic, de titeltrack van het nieuwe album.

YouTube player

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Concertaankondigingen · Nieuws · Soilwork nieuws