Scissor Sisters laat album liggen

Geschreven door op 7 mei 2010 om 23:09
Scissor Sisters - Fotocredits Tokyo Japan Times - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

De Scissor Sisters hebben vorig jaar een compleet nieuw album afgeschoten. Het album zou de derde plaat worden van de band. De Amerikaanse groep werkte achttien maanden aan het album, maar begonnen vorig jaar zomer weer helemaal opnieuw.

“Als het niet iets was waar we volledig achter zouden staan en in zouden geloven, had de band nu waarschijnlijk niet meer bestaan”, zegt zanger Jake Shears tegen de BBC. “We hebben ongeveer anderhalf jaar aan het album gewerkt, maar hebben besloten het op de plank te leggen.”

“In mijn hart wist ik dat het niet goed was. Ik wist echt niet wat de nummers duidelijk probeerden te maken”, vertelt Shears. “Ze lieten me een beetje koud.”

De zanger verhuisde vervolgens voor een paar maanden naar Berlijn en de band nam het besluit weer helemaal vanaf nul te beginnen. “We begonnen in juni met het album, dus deze plaat is heel snel geschreven.”

Vrijdag ging de eerste single van het album ‘Night Shift’ op de Britse radio in première. ‘Fire With Fire’ is volgens de zanger een langzaam opbouwende pophymne, in de stijl van de jaren zeventig.

Bron: Novum Nieuws

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Scissor Sisters Nieuws