U2-zanger Bono kan misschien nooit meer gitaar spelen

Geschreven door op 4 mei 2015 om 11:37
Elijah Hewson, Inhaler, best verdienende artiesten, Bono (U2) - Fotograaf Peter Niell - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Vijf maanden geleden viel U2-zanger Bono van zijn fiets. De val heeft zoveel schade veroorzaakt dat het niet zeker is of hij ooit nog gitaar kan spelen.

Bono is geen beste fietser. In november 2014 fietste hij een rondje door het Central Park in New York. Tijdens deze fietstocht viel de U2-zanger enorm hard van zijn fiets. Hierbij liepen zijn oogkas, hand, arm en elleboog grote schade op.

Geen gitaarsolo voor Bono

Na de val moest de zanger een operatie van vijf uur ondergaan. Zijn gezicht ziet er inmiddels weer goed uit. Zijn hand is echter nog steeds niet volledig hersteld. Dit vertelde de 54-jarige zanger tijdens een interview aan de New York Times.

“Het is net alsof deze hand niet van mij is. Sommige vingers zijn gevoelloos en zo stijf dat ik ze nog steeds niet kan bewegen. Volgens de artsen genezen zenuwen ongeveer een millimeter per week. Dat betekent dat we pas over 13 maanden echt weten, of ik mijn hand ooit weer volledig kan gebruiken. Ik kan nu dus geen gitaar meer spelen. “

Aldus Bono.

Je kunt je voorstellen dat het voor een muzikant vreselijk moet zijn om te horen dat je misschien nooit meer gitaar kunt spelen. Daar komen die dertien maanden onzekerheid nog eens bij. Gelukkig is Bono gezegend met een geweldige stem. Wil je nog even genieten van Bono’s gitaarsolo? Bekijk dan hier de video:

YouTube player

 

U2 Concerten gaan gewoon door

Het herstel van het ongeluk heeft gelukkig geen invloed op de doorgang van de U2 concerten eind deze zomer. Op 8, 9, 12 en 13 september staat de legendarische band namelijk met hun iNNOCENCE + eXPERIENCE Tour in Ziggo Dome in Amsterdam.

De tickets voor dit concert waren binnen een uur volledig uitverkocht. Op het moment zijn er alleen nog tickets beschikbaar via deze website. Het concert is aangekondigd naar aanleiding van het dertiende studioalbum van de band: Songs Of Innocence. Dit album kwam op 10 oktober 2014 uit.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Bono Nieuws · Nieuws · U2 Nieuws