Dizzy Reed: “Guns N’ Roses klaar voor nieuwe muziek”

Geschreven door op 3 november 2014 om 13:37
Guns N' Roses - Foto Raph_PH (Flickr, CC BY 2.0) Sweet Child O' Mine

Volgens Dizzy Reed, de pianist van de Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses, is de band zo goed als klaar om nieuwe muziek uit te brengen. 

Via een radio-interview meldde Dizzy Reed, die volledig Darren Arthur Reed heet en al vanaf 1990 actief was voor de band, dat het nu slechts aankomt op het selecteren van nummers. “Er is een hoop materiaal dat al klaar is en we zitten in het proces om alles te finaliseren. We gaan binnenkort uitzoeken welke nummers samen met welke andere nummers uit moeten komen. Hopelijk komt alles snel uit.”

In de laatste maanden hintten verscheidene Guns N’Roses-leden al over de komst van nieuw materiaal, inclusief het feit dat er eigenlijk wel genoeg materiaal gemaakt was voor twee albums. Darren Jay ‘DJ’ Ashba, één van de leadgitaristen van de band, sprak eerder al over de overvloed aan materiaal. “Gebrek aan muziek is geen probleem. We hebben bergen aan materiaal.” Of het allemaal nieuwe nummers zijn is nog niet bekend. Er wordt ook gedacht dat een deel van het materiaal nog komt uit het tijdperk van hun vorige album, Chinese Democracy.

Guns N' Roses

Guns N’ Roses

De Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses werd in 1985 opgericht in Los Angeles door zanger Axl Rose, gitaristen Trcii Guns en Izzy Stradlin, drummer Robbie Gardner en bassist Duff McKagan. De band kwam voort uit twee andere bands, L.A. Guns en Hollywood Rose, waar Guns N’Roses ook zijn naam aan ontleende.

In Nederland behaalde de band nooit de eerste plaats met een album. Zelfs niet met debuutalbum Appetite for Destruction, die wereldwijd 28 miljoen keer werd verkocht. Eén single behaalde wel de hoogste notering in Nederland, namelijk Knockin’ on Heaven’s Door. Guns N’ Roses meest recente album, Chinese Democracy, stamt alweer uit 2008.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Guns N' Roses Nieuws · Nieuws