All-star verzameling artiesten covert Beach Boys voor BBC Music [Video]

Geschreven door op 8 oktober 2014 om 12:03
Logo BBC Music - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Er zijn ongetwijfeld een aantal die-hard muziekliefhebbers die hebben gewacht op de dag dat artiesten als Chris Martin, Pharrell Williams ,Lorde en One Direction samenwerkte voor een plaat. Voor hen is die dag eindelijk gekomen, bij de video voor een nieuw onderdeel van BBC, BBC Music.

Deze artiesten, en een hoop meer, hebben voor het nieuwe onderdeel van BBC, BBC Music, een nummer van de Beach Boys gecoverd. De video, waarin God Only Knows door een enorm scala aan muzikanten ten gehore wordt gebracht, is een poging van BBC om het nieuwe programma te promoten.

BBC Music

Volgens BBC gaat het nieuwe onderdeel een ambitieuze golf aan nieuwe programma’s, innovatieve samenwerkingen en baanbrekende, muzikale initiatieven verzorgen. Het zou BBC grootste toewijding aan muziek worden in dertig jaar tijd.

Elke artiest in de video kreeg een zin van het nummer toegewezen. God Only Knows kwam in 1966 uit op het album Pet Sounds van The Beach Boys, maar is nooit als op zichzelf staande single uitgebracht. Het nummer werd alleen als B-kant van de single Wouldn’t It Be Nice de wereld in geholpen.

Bekijk hieronder de video van het nummer. Alle opbrengsten van de single, die op Itunes zal verschijnen, gaan naar het goede doel.

YouTube player

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Videos