‘Al twintig nummers opgenomen voor Kanye West’s nieuwe album’

Geschreven door op 8 oktober 2014 om 10:25
Kanye West - Foto: David Shankbone - Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Er zouden inmiddels al twintig nummers afgemaakt zijn voor Kanye West’s nieuwe album. Dat zegt Malik Yusef, die al geruime tijd met Kanye West samenwerkt als co-writer, ook voor het nieuwe album.

Malik Yusef werkt al sinds 2003 samen met Kanye West, toen voor zijn eigen nummer Wouldn’t You Like to Ride. Sindsdien had hij in meerdere singles van de Amerikaanse producer en rapper een aandeel, waaronder West’s single All of The Light, die in 2011 een Grammy in de wacht sleepte.

Kanye West’s nieuwe album

Het nieuwe album, wat de opvolger van Yeezus moet worden, wordt door Malik Yusef vooral vergeleken met een paar Timberland-schoenen. “Het nieuwe album wordt anders dan voorheen. Het wordt zoals Timberlands, die zijn niet echt van leer, maar ook niet echt van suède. Het album bevat niet de gladde, Chicago-achtige muziek die we nu hebben. En het is ook niet de stevige hip-hop muziek die we nu gewend zijn.”

Daarnaast heeft zijn er volgens Malik Yusef inmiddels al meer dan twintig nummers afgemaakt. Desondanks weigerde hij om inzicht te geven in welke nummers op het uiteindelijk, vooralsnog naamloze album zullen komen. “Je favoriete nummers halen wellicht de uiteindelijke selectie niet eens.”

Kanye West zei eerder nog dat hij zijn album in September uit wilde laten komen. Die deadline is dus inmiddels verstreken, zonder dat er een verdere release-datum bekend is gemaakt.

Tip: Bestel hier Kanye West’s laatste album, Yeezus, waar Malik Yusef ook aan heeft meegewerkt.

Beluister hieronder ditzelfde album volledig.

YouTube player

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Kanye West Nieuws · Nieuws