Legendarische gitaar John Lennon wordt geveild

Geschreven door op 7 oktober 2014 om 14:43
John Lennon (The Beatles) - Fotocredits Jack Mitchell - Wikimedia Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license.

Een legendarische gitaar van John Lennon wordt in november via een veiling verkocht. Op 23 november verkoopt het Britse online veilinghuis Tracksauction in London verscheidene spullen van artiesten, waaronder dus de gitaar.

De gitaar, een Gretsch 6120,  zou exclusief gebruikt zijn tijdens het opnemen van Paperback Writer uit 1966. De waarde van het instrument is geschat op 600.000 pond, omgerekend meer dan driekwart miljoen euro.

John Lennon's Gretch 6120

John Lennon’s gitaar

John  gaf het instrument in 1967 aan zijn neef David Birch, een jaar nadat de hit Paperback Writer in april 1966 geproduceerd werd in London’s Abbey Road studio’s. John Lennon’s neef, David Birch zocht hem destijds op om te vragen of hij nog een ongebruikte gitaar had die hij mocht gebruiken. John Lennon gaf hem daarop de Gretch 6120.

”Ik had mijn oog al laten vallen op een blauwe Fender Stratocaster die in de studio lag, maar John Lennon stelde de Gretch voor en gaf hem aan mij tijdens het daarop volgende gesprek”, aldus David Birch.  John Lennon en David Birch zijn de enige geregistreerde eigenaren van de gitaar sinds het instrument uit de fabriek in Brooklyn, New York rolde.

Beluister hieronder de hit van The Beatles waarin John Lennon de gitaar gebruikte, Paperback Writer.

YouTube player

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
John Lennon Nieuws · Nieuws · The Beatles Nieuws