Oekraïne niet te zien op Eurovisie Songfestival

Geschreven door op 22 september 2014 om 9:24
Eurovison in Concert, David Hasselhoff, Duncan Laurence (Eurovisie Songfestival) Logo (Wikimedia Commons)

Oekraïne zal aankomend jaar niet te zien zijn op het Eurovisie Songfestival. De Oekraïense staatsomroep meldde vrijdag dat economische problemen de deelname aan het Songfestival onmogelijk maakt.

Volgens de omroep is er geen geld voor de deelname of de uitzendrechten. Er wordt wel gekeken naar de mogelijkheid om samen met een ander land aan het Eurovisie Songfestival deel te nemen, dat volgend jaar in Wenen plaatsvindt.

Eurovisie Songfestival

Eurovisie Songfestival: Oekraïne

Sinds de eerste Oekraïense deelname in 2003 heeft het land het Songfestival één keer gewonnen. In 2004 won zangeres Ruslana de eerste plek met het nummer Wild Dances. Naast deze overwinning werd het Oost-Europese land ook nog twee maal tweede en één maal derde.

Tip: De compilatie van de meest recente editie van het Eurovisie Songfestival (2014) is verkrijgbaar bij bol.com.

Beluister hieronder het optreden uit 2004 van de Oekraïense winnares Ruslana, op het Songfestival.

YouTube player

 

Eurovisie Songfestival: Oekraïne

Het Eurovisie Songfestival bestaat al sinds mei 1956, toen de eerste editie plaatsvond. Het festival heeft de naam te danken aan het Eurovision TV Distribution Network, een onderdeel van de Europese Radio-unie (EBU). Aan het songfestival kan ieder actief lid van de EBU meedoen, waardoor ook enkele landen die net buiten Europa liggen mee kunnen doen. sinds 1967 wordt het festival ook in landen buiten Europa uitgezonden.

Nederland heeft in haar deelname aan het Eurovisie Songfestival vier maal de eerste plek behaald. Vorige jaar lonkte deze toppositie ook, maar The Common Linnets, waar toen Waylon nog deel van uitmaakte, werden naar de tweede plek verwezen door de Oostenrijkse Conchita Wurst, waardoor het festival volgend jaar in Wenen plaatsvindt.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Songfestival Nieuws