Spotify onthult de meest populaire guilty pleasures wereldwijd

Geschreven door op 31 juli 2014 om 11:19
Logo: Spotify - Wikimedia Commons (Publiek Domein)

Vandaag onthult Spotify de populairste ‘guilty pleasures’ wereldwijd. Door 120.000 playlists genaamd ‘Guilty Pleasures’ te analyseren blijkt dat ‘Mambo No.5’ van Lou Bega op nummer 1 staat. Op de tweede plek staat de hit Wake Me Up Before You Go Go van Wham!, die op de voet gevolgd wordt door My Sharona van The Knack.

Top 10 Guilty Pleasures

Het is geen geheim meer – de populairste ‘guilty pleasure’ wereldwijd is Mambo No. 5 van Lou Bega. Dit heeft streaming muziekservice Spotify vandaag onthult.

Op de tweede plek staat de hit Wake Me Up Before You Go Go van Wham!, die op de voet gevolgd wordt door My Sharona van The Knack.

Spotify heeft meer dan 120.000 playlists met de naam ‘Guilty Pleasures’ geanalyseerd om zo tot een top 10 lijstje te komen van foute liedjes die het meest gestreamd worden.

 

Top 10 ‘Guilty Pleasures’ playlist

 1. Mambo No. 5 – Lou Bega
 2. Wake Me Up Before You Go Go – Wham!
 3. My Sharona – The Knack
 4. Don’t Stop Believin’ – Journey
 5. Cotton Eye Joe – Rednex
 6. You Spin Me Round (Like a Record) – Dead Or Alive
 7. Who Let The Dogs Out – Baha Men
 8. Never Gonna Give You Up – Rick Astley
 9. U Can’t Touch This – MC Hammer
 10. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen

 

Guilty Pleasures Mannen en Vrouwen

Spotify heeft ook naar de verschillen tussen de ‘guilty pleasures’ van mannen en vrouwen gekeken om te zien welke nummers bovenaan staan. Zo blijkt dat What Makes You Beautiful van One Direction op nummer één staat bij de vrouwen. In de top vijf staan ook liedjes van Spice Girls en Backstreet Boys.

Bij de mannen staat de hit Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen uit 2012 bovenaan. De nummers Toxic van Britney Spears en Don’t Stop Believin’ van Journey staan ook in de top vijf.

De Top 5 ‘Guilty Pleasures’ van vrouwen:

 1. What Makes You Beautiful – One Direction
 2. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen
 3. I Want It That Way – Backstreet Boys
 4. Wannabe – Spice Girls
 5. Wrecking Ball – Miley Cyrus

 

De Top 5 ‘Guilty Pleasures’ van mannen:

 1. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen
 2. I Want It That Way – Backstreet Boys
 3. Don’t Stop Believin’ – Journey
 4. Toxic – Britney Spears
 5. Wannabe – Spice Girls

 

Foute muziek

Om te begrijpen waarom we ons schuldig voelen over onze ‘guilty pleasures’ heeft Spotify Dr. Jacob Jolij, Assistant Professor in Cognitieve Psychologie en Neurowetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, gevraagd om meer inzicht te geven.

Jolij legt uit dat liedjes die makkelijk in het gehoor liggen de perfecte ‘guilty pleasure’ zijn en dat een fout nummer vaak zo bestempeld wordt door de maatschappij. Complexe muziek, zoals jazz of progressieve rock, vraagt meer cognitief vermogen om te luisteren en wordt daarom minder vaak geassocieerd met een ‘guilty pleasure’.

“We noemen vaak populaire nummers als mensen naar onze favoriete liedjes vragen, dus het is mooi om te zien dat we nog tijd vrijmaken om naar foute liedjes te luisteren”, zegt Angela Watts, VP Global Communications bij Spotify. “Voor diegene die hun muzieksmaak liever niet prijsgeven heeft Spotify ook de optie ‘Privé Sessie’ zodat je naar je favoriete power ballads kunt luisteren zonder dat iemand het doorheeft.”

 

Luister op Spotify

Luister de top 10 Guilty Pleasures hier op Spotify:

 

Foute muziek cd

Ben je een groot fan van foute nummers? Dan mag de ultieme guilty Pleasures verzamel cd van Q-music niet in jouw verzameling ontbreken.

TIP: de foute CD collectie van Q-music is momenteel in de aanbieding bij Bol.com. Je kunt de Foute 10cd box van Q-music hier bestellen.

Altijd het laatste muziek nieuws

Mis nooit meer een concertaankondiging, voorverkoop of albumrelease van je favoriete artiest. Volg Artiestennieuws op Facebook.


We zullen je niet stalken met onzin en roddels over artiesten. Wel houden wij jou graag op de hoogte van het laatste nieuws over populaire artiesten.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Spotify Nieuws