Zeven muziekfilms die je gezien moet hebben

Geschreven door op 7 december 2020 om 14:07
muziekfilms, Filmmuziek, Pixabay, CC0 Public Domain

ADVERTORIAL: Film en muziek gaan goed samen. Zeker niet alleen in films die op een musical gebaseerd zijn. Muziek kan een goed verhaal versterken en dat is bij de films in dit lijstje zeker het geval.

Muziekfilms die je gezien moet hebben

Muziek speelt in deze films een grote rol. Goed voor een avondje ontspannen op de bank terwijl je eventueel iets anders doet dan zoals je zorg- of autoverzekering vergelijken.

7. Control (2007)

Het leven van Joy Division-frontman Ian Curtis ging niet over rozen. Een depressie, epilepsie en de moeizame relatie met zijn vrouw doen hem in 1980, op 23-jarige leeftijd, besluiten een einde aan zijn leven te maken. Dit trieste verhaal werd door Anton Corbijn prachtig vastgelegd.

6. 24 Hour Party People (2002)

24 Hour Party People vertelt het verhaal van de muziekscène in en rondom Manchester in de jaren ’80 en begin jaren ’90. Centraal staan platenlabel Factory Records en nachtclub The Haçienda. Journalist Tony Wilson, gespeeld door Steve Coogan, loodst ons door deze belangrijke, turbulente jaren heen.

5. The Runaways (2010)

Kristen Stewart, vooral bekend van haar rol in The Twilight Saga, speelt in deze film Joan Jett. In 1975 richtte Jett samen met Sandy West de all-female band The Runaways op. Wat volgt zijn vier roerige jaren bomvol rock ’n roll, ruzies en bezettingswisselingen.

4. 8 Mile (2002)

Jimmy “B-Rabbit” Smith Jr. is zijn uitzichtloze leventje zat. Hij werkt lange dagen in de fabriek, waarna hij terugkeert naar de trailer waar zijn alcoholistische moeder, haar gewelddadige vriendje en zijn jonge zusje wonen. Wat hij wel kan is rappen. Is dat misschien zijn uitweg uit dit trieste bestaan? B-Rabbit wordt gespeeld door Eminem, op wiens leven deze film losjes is gebaseerd.

3. This is Spinal Tap (1984)

Deze hilarische ‘mockumentary’ met cultstatus draait om de fictieve band Spinal Tap. In documentaire stijl wordt de band gevolgd tijdens een tournee door de Verenigde Staten, waar werkelijk alles mis gaat wat mis kan gaan.

2. Walk the Line (2005)

Het veelbewogen leven van ‘Man in Black’ Johnny Cash is sfeervol vastgelegd in deze film uit 2005. Reese Witherspoon ontving voor haar vertolking van June Carter zelfs een Academy Award. Acteur Joaquin Phoenix, die Johnny Cash speelt en speciaal voor deze rol leerde zingen en gitaarspelen, had er wat ons betreft ook wel een mogen krijgen.

1. Begin Again (2013)

Uitgerangeerde platenbaas Dan, gespeeld door Mark Ruffalo, ontdekt tijdens een dieptepunt in zijn leven de talentvolle zangeres Gretta (Keira Knightley). In deze feel-good movie zien we hoe Gretta samen met haar vriend Dan, gespeeld door Maroon 5-zanger Adam Levine, in New York is beland en wat haar daarna overkomen is. Wat volgt is een hoopvol verhaal waarin liefde en muziek (bijna) alles overwinnen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Fun Content · Sponsored Content