Red Hot Chili Peppers-bassist Flea brengt autobiografie uit

Geschreven door op 19 november 2019 om 10:25
Acid For The Children, Red Hot Chili Peppers, Flea (Red Hot Chili Peppers) - Foto: Leon Wilson (Flickr) (CC BY 2.0)

Wanneer je aan bijzondere figuren binnen de muziekwereld denkt, kom je al snel bij Red Hot Chili Peppers-bassist Flea terecht. Dankzij zijn nieuwe autobiografie ‘Acid For The Children’ krijgen fans nu eindelijk de kans op een kijkje in het leven van de artiest.

Acid For The Children

Eerder bracht Red Hot Chili Peppers frontman Anthony Kiedis de autobiografie ‘Scar Tissue’ uit. Hierin schreef hij over zijn turbulente leven als lid van de succesvolle band. Het boek werd een groot succes. ‘Acid For The Children is compleet anders. De bassist zoomt vooral in op zijn jeugd in Australië, New York en Los Angeles, de relatie tussen zijn ouders, zijn liefde voor jazzmuziek en zijn drugsverleden.

Eerlijkheid

We kennen Flea als grappig, luchtig en enthousiast, maar in dit boek zien we een andere kant van het verhaal. De bassist vertelt openhartig over familiebanden en fouten uit zijn verleden. Ondanks de spijt en eerlijkheid, brengt hij het met de positiviteit die we van hem gewend zijn.

Flea’s persoonlijkheid komt duidelijk naar voren in het boek. Alleen al de schrijfstijl laat zien hoe chaotisch en creatief hij is. De muzikant schrijft kort, enthousiast en springt van onderwerp naar onderwerp. De bassist neemt je mee in een trip naar zijn jeugd en laat je pas los zodra je de laatste bladzijde hebt omgeslagen.

Lees ook: Red Hot Chili Peppers naar Pinkpop 2020

Bron: Oor.nl

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Mees van Dijk

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.