Sonata Arctica brengt ‘The Raven Still Flies Over Europe’-tour naar 013

Geschreven door op 10 juli 2019 om 11:44
Sonata Arctica - Foto: S. Bollmann - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Eind 2019 keert Sonata Arctica terug naar Nederland! De Finse powermetalband betreedt de bühne van 013 als onderdeel van de nieuwe ‘The Raven Still Flies Over Europe’-tour.

Sonata Arctica in 013

Sonata Arctica, de band achter hits als ‘Tallulah’ en ‘Paid In Full’, komt eind 2019 naar Tilburg! De symfonische metalband geeft op donderdag 12 december 2019 een exclusieve Nederlandse show in 013. Het concert maakt deel uit van de gloednieuwe ‘The Raven Still Flies Over Europe’-tour, waarmee het Finse vijftal de release van de aankomende plaat ‘Talviyö’ viert. De formatie komt echter niet alleen naar het Tilburgse poppodium. Zo zijn de metalbands Edge Of Paradise en Temple Balls ook van de partij.

Ticketverkoop

De kaartverkoop gaat van start op donderdag 11 juli 2019 om 10:00 uur via Ticketmaster. Uitverkocht? Kijk dan eens hier.

‘A Little Less Understanding’

Op vrijdag 6 september 2019 verschijnt het nieuwe, tiende studioalbum van de Finse formatie. De eerste single van het aankomende ‘Talviyö’, getiteld ‘A Little Less Understanding’, is alvast te beluisteren. Op deze track is te horen dat Sonata Arctica een nieuwe weg ingeslagen is. De vertrouwde, snelle powermetal heeft plaats gemaakt voor een rustigere sound. Desondanks blijven de teksten van de band onveranderd. Zo sluiten de lyrics van ‘A Little Less Understanding’ aan op die van het nummer ‘I Have A Right’, uit 2012.

Benieuwd geworden naar de nieuwe sound? Beluister hieronder de nieuwe single:

YouTube player

 

Bronnen: 013, Twitter, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.