Gitarist en oprichter Level 42 Rowland ‘Boon’ Gould overleden

Geschreven door op 1 mei 2019 om 15:51
Adam Sky, Candle - Fotocredits: L.C. Nøttaasen - Flickr (CC BY 2.0)

Rowland Gould, beter bekend als Boon, is op 64-jarige leeftijd overleden. Gould was gitarist en mede-oprichter van Level 42.

Rowland Gould overleden

Level 42-gitarist en mede-oprichter Rowland Gould, beter bekend als Boon, is op dinsdag 30 april 2019 op 64-jarige leeftijd overleden. Dat laat de bandlid Mark King weten op sociale media. “Met een zwaar hart vertel ik jullie dat onze broer en vriend Boon Gould is overleden. De politie van Dorset heeft hem dinsdagmorgen dood aangetroffen in zijn woning. Je hebt nu rust Boon, geen pijn meer vriend. Bedankt voor alles.”

Level 42

In 1980 richtte Boon met zijn broer Phil, Mark King en Mike Lindup de band Level 42 op. Naast zijn werk als gitarist, bespeelde Gould op de eerste albums ook de saxofoon. De broers besluiten aan het eind van hetzelfde decennia de groep te verlaten, omdat zij het niet eens waren met de muzikale richting die de bandleden waren ingeslagen. Na vijfentwintig jaar was Rowland in 2012 opnieuw live te zien met de overige bandleden. In de tussentijd bracht Boon eigen werk uit met zijn band Zen Gangsters en kwam hij met een soloalbum genaamd ‘Tin Man’.

 

Bron: Facebook, level42.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Level 42 Nieuws · Nieuws