Happy Mondays met ‘Greatest Hits Tour’ naar Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 8 juli 2019 om 12:16
Happy Mondays - Bron: Persbericht Paradiso

Happy Mondays geeft een concert in Amsterdam! In maart 2020 brengt de Britse band zijn grootste hits ten gehore in Paradiso als onderdeel van de ‘Greatest Hits Tour’. 

Happy Mondays naar Paradiso

Goed nieuws voor fans van Happy Mondays! De formatie komt naar Nederland voor een show in de Grote Zaal van Paradiso. Op zaterdag 14 maart 2020 brengt de Britse band zijn kenmerkende mix van rave- en indierock met invloeden van funk en house naar Amsterdam. Het concert maakt deel uit van de ‘Greatest Hits Tour’. Dit betekent dat klassiekers als ‘Step On’, Kinky Afro’ en ‘Loose Fit’ ongetwijfeld voorbij komen.

Concertkaarten

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 12 juli 2019 om 11:00 uur. De kaartverkoop verloopt via de website van Paradiso. Uitverkocht? Kijk dan eens hier.

Madchester

Happy Mondays was in de jaren tachtig en vroege jaren negentig succesvol met een combinatie van house en rock. Daarnaast werd de Britse formatie gezien als belangrijk onderdeel van de Madchester-stroming. De grote doorbraak van de groep rondom frontman Shaun Ryder kwam echter in 1990, met het album ‘Pills ‘n’ Thrills and Bellyaches’. Deze plaat werd in 2000 zelfs opgenomen in muziekblad Q’s lijst van honderd beste Britse albums ooit gemaakt.

Beluister hieronder één van de bekendste songs van de groep, ‘Step On’:

YouTube player

 

Bronnen: Paradiso, Twitter, Q Magazine, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.