Steden kunnen zich officieel melden voor het Songfestival 2020

Geschreven door op 29 mei 2019 om 17:20
Het Grote Songfestivalfeest, Duncan Laurence, Eurovisie Songfestival - Fotocredits: Yaroslav Dorn - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Na weken discussie en overweldigend enthousiasme vanuit verschillende gemeentes is het zover: steden die het Songfestival in 2020 willen organiseren kunnen zich officieel melden!

NPO opent aanmelding Songfestivalsteden

Ruim een week na de overwinning van Duncan Laurence op het Songfestival van 2019 zijn de lijnen opnieuw geopend! Dit keer echter niet voor artiesten, maar voor Nederlandse steden. Op woensdag 29 mei heeft NPO bekendgemaakt dat gemeentes die geïnteresseerd zijn om gaststad te worden, zich nu kunnen melden. Hierna ontvangen de steden een lijst met criteria waaraan ze moeten voldoen om daadwerkelijk in aanmerking te komen. Op basis hiervan maken de overgebleven locaties een zogenaamd ‘bid book’.

Bieden

“Eén van de belangrijkste succesfactoren voor een geslaagd Eurovisie Songfestival is de gaststad”, laat de NPO weten. Om er zeker van te zijn dat het muziekfeest in een geschikte stad terecht komt, moeten geïnteresseerden een bidboek indienen. Hierin verkopen de steden zichzelf aan de AVROTROS, NPO en NOS. Het duurt nog even tot bekend is waar de reizende zangwedstrijd definitief plaatsvindt, want het document moet in de eerste helft van juli worden ingeleverd. Na deze deadline komt de organisatie ook nog op bezoek bij de overgebleven deelnemers.

Douze points go to…

Van diverse steden is bekend dat ze interesse hebben in het Eurovisie Songfestival van 2020. Zo lieten onder meer Amsterdam, Rotterdam en Maastricht al weten het muziekspektakel te willen organiseren. Ook Utrecht en Arnhem zouden het festijn willen binnenslepen.

 

Bronnen: NPO, Twitter: Eurovision

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.