Guus Meeuwis ontvangt prijs voor beste tekstdichter van Nederland

Geschreven door op 11 maart 2019 om 14:00
Royal Park Live, The Streamers, Oerrock, Vliegende Vrienden van Amstel LIVE!, Guus Meeuwis tijdens Vliegende Vrienden 2018 - Fotocredits: Shali Blok - ArtiestenNieuws

Guus Meeuwis mag zich de beste tekstdichter van Nederland noemen. De zanger ontvangt de prijs op maandag 11 maart 2019 tijdens de uitreiking van de Buma Awards.

Guus Meeuwis wint Lennaert Nijgh Prijs

Vanaf maandagavond 11 maart 2019 mag Guus Meeuwis zich de beste tekstdichter van Nederland noemen. Tijdens de uitreiking van de Buma Awards krijgt de Nederlandse artiest namelijk de Lennaert Nijgh Prijs uitgereikt. Dit werd bekendgemaakt in radioprogramma ‘Ekdom in de Morgen’. Directeur van Buma Cultuur Frank Helmink vindt Meeuwis een ongekend grote artiest in Nederland. “Hij betekent al jaren heel erg veel voor het Nederlandse lied. Daarbij zijn z’n teksten vaak uit het hart en spot on! Met zijn herkenbare en tot de verbeelding sprekende teksten weet hij jong tot oud te raken. Van prachtige, kleine luisterliedjes tot feestnummers. Guus is een alleskunner en verdient het als geen ander om aan het rijtje winnaars van deze eervolle prijs toegevoegd te worden!”

Reactie

Guus laat aan Gerard Ekdom weten dat hij het een eer vindt om deze prijs te mogen ontvangen. “Het is een schitterende waardering voor iets wat je altijd met hart en ziel doet. Om een prijs te krijgen vernoemd naar mijn grote voorbeeld en aan te mogen sluiten in een rij met zulke mooie voorgangers is een grote eer. Ik ben iedereen dank verschuldigd die me daarbij heeft geholpen en deze prijs motiveert enorm om nog wel even door te gaan!”

Succesvolle carrière

In 1995 bracht Meeuwis met zijn studentenbandje het nummer ‘Het Is Een Nacht’ uit, dat onverwachts een gigantisch succes wordt. Naast deze single, heeft de gitarist ook hits gescoord met meezingers als ‘Brabant’, ”t Dondert En ’t Bliksemt’ en ‘Per Spoor’. Zo’n vijfentwintig jaar later heeft de muzikant 150 nummers en songteksten geschreven, ruim vijftig stadionconcerten gegeven en in talloze zalen opgetreden.

Beluister hier het nummer waarmee het begon voor Guus:

YouTube player

 

Bron: Radio 10, Buma persbericht, Guus Meeuwis, Spotify

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Guus Meeuwis Nieuws · Nieuws