Spiritualized in maart 2019 naar Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 12 september 2018 om 14:47
Yaeji, Hitklup At The Movies, Super-Sonic Jazz Festival- Paradiso Amsterdam - Foto: Photo RNW.org (Flickr, CC BY-ND 2.0) Black Pumas

Spiritualized komt voor het eerst sinds drie jaar terug naar Nederland. Op vrijdag 15 maart 2019 staat de band op het podium van poptempel Paradiso in Amsterdam. De laatste keer dat Spiritualized in Nederland was, was tijdens popfestival London Calling in 2015. 

Tickets

Spiritualized is op vrijdag 15 maart 2019 te zien in de Grote Zaal van het Amsterdamse poppodium Paradiso. Tickets voor het optreden gaan op vrijdag 14 september om 10:00 uur in de voorverkoop. De kaartverkoop verloopt via de website. Uitverkocht? Kijk hier!

Jason Pierce

De space-rockband heeft slechts één vast bandlid, oprichter en frontman Jason Pierce. Na de eerste cover in 1990 heeft Pierce, die ook wel J. Spacemen wordt genoemd, met veel verschillende bandleden opgetreden. Naast de frontman hebben maar liefst 19 anderen deel uitgemaakt van de band. Vandaag de dag bestaat de band uit zo’n zes leden.

Laatste album

Afgelopen vrijdag, op 7 september 2018, bracht de band hun nieuwe album And Nothing Hurts uit. Dit album zit boordevol experimentele rock en tracks die ons doen denken aan andere psychedelische sounds van bands als Slowdive en The Jesus & Mary Chain.

In april 2012 bracht de band het een na laatste album, met de titel Sweet Heart Sweet Light, uit. Tijdens het maken van deze plaar onderging oprichter Pierce een zware chemokuur voor een leveraandoening. Het album produceren heeft daarom ruim drie jaar geduurd.

 

Bron: Paradiso

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.