Zeldzame eerste plaat van The Beatles geveild voor enorm bedrag

Geschreven door op 23 maart 2016 om 16:27
The Beatles - Foto: VARA - (Bron: Wikimedia Commons)

Een van de eerste platen van The Beatles is geveild voor bijna 100.000 euro. De veiling vond plaats tussen zeven bieders die per telefoon hun boden uitbrachten.

The Beatles 78-toeren grammofoonplaat

Dat verzamelaars veel over hebben voor collector’s items is inmiddels geen geheim meer. Zojuist is een van de eerste Beatles platen geveild voor een enorm bedrag van 77.500 pond. Omgerekend naar euro’s met de huidige valutawaarde komt dat neer op: tja, bijna 100.000 euro!

De veiling vond plaats tussen zeven bieders die per telefoon hun boden uitbrachten en een anonieme Britse verzamelaar mag zich vanaf vandaag trots eigenaar noemen van de plaat. De desbetreffende plaat diende als demo en werd gemaakt voordat The Beatles uitgroeiden tot de band die vandaag de dag iedereen kent.

The Beatles - Foto: VARA - (Bron: Wikimedia Commons)

The Beatles – Foto: VARA – (Bron: Wikimedia Commons)

Platencontract demo

Op de demo grammofoonplaat zijn de singles Til There Was You en Hello Little Girl te beluisteren. De singles waren bedoeld om een platencontract in de wacht te slepen. Op de platen schreef manager Brian Epstein, de titels nog gewoon met de hand.

Til There Was You beschreef hij als het werk van Paul McCartney & The Beatles, bij Hello Little Girl schreef hij John Lennon & The Beatles als uitvoerende artiest.

 

Bron: NU.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Artiesten · Behind The Music · Nieuws · The Beatles Nieuws