The Choir of St. John’s College zingt christmas carols in TivoliVredenburg

Geschreven door op 31 mei 2018 om 10:26
St. John's College Chapel - Foto Diliff (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Het wereldberoemde jongenskoor The Choir of St. John’s College, Cambridge komt aankomend najaar naar Nederland! De Britse koorknapen staan in december in TivoliVredenburg, waar ze het publiek trakteren op klassieke kerstliederen.

The Choir of St. John’s College naar TivoliVredenburg

Op maandag 17 december reist één van de beste jongenskoren ter wereld naar TivoliVredenburg in Utrecht! The Choir of St. John’s College, Cambridge bestaat al sinds 1670 en zet de eeuwenoude Britse koortraditie nog altijd voort. In december reizen de jongens naar het Utrechtse poppodium, waar ze het publiek trakteren op een sfeervol kerstconcert.

Concertkaarten

Tickets voor de show zijn onder meer verkrijgbaar via de website van TivoliVredenburg.

Muziek en school

Het klassieke koor maakt nog altijd gebruik van uitsluitend jongens, ook voor de hoge tonen van de muziek. Deze hoge tonen worden verzorgd door de jongere heren (8 tot 12 jaar), terwijl de lagere tonen door mannen in de leeftijdscategorie 18 tot 22 worden verzorgd. Naast een uitmuntende stem en muzikaal talent, dienen de jongens ook over voldoende schoolvaardigheden te beschikken.

Bron: TivoliVredenburg

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.