Extrema Outdoor Nederland cancelt 23ste editie en houdt op te bestaan

Geschreven door op 30 mei 2018 om 11:39
Extrema Outdoor (EO) - Fotograaf Tom Doms - Bron Persbericht MyNewsDesk

Extrema Outdoor Nederland gaat dit jaar niet door. Er komen ook geen nieuwe edities in ons land. Dit meldt de organisatie achter het festival op haar website. Volgens oprichter Marcel Mingers is het tijd voor een nieuwe generatie festivals.

Extrema Outdoor Nederland gecanceld

Slecht nieuws! Het doek valt voor Extrema Outdoor Nederland. Dit meldt de organisatie van het festival op haar website. De 23ste editie die dit jaar zou plaatsvinden op 6 en 7 juli gaat daarmee niet door.

Het is voor de organisator van het evenement niet mogelijk gebleken om het festival op de gewenste manier neer te zetten, aldus de organisatie op haar website. Oprichter Marcel Mingers vindt het tijd voor een nieuwe generatie festivals.

Steeds moeizamer

De eerste editie van XONL vond plaats in 1996. Het was daarmee een van de eerste buitenfestivals in Nederland die in het teken stond van elektronische muziek. Wat volgde waren vele succesvolle edities. De laatste jaren ging het echter steeds moeizamer, mede door het steeds veranderende en overvolle festivallandschap.

Nieuwe formule

Vorig jaar probeerde het festival zich opnieuw uit te vinden met een verhuizing naar Vakantiepark De Bergen in Wanroij. Het evenement richtte zich op een nieuwe doelgroep met een nieuwe formule: een driedaags festival met camping en een latere sluitingstijd.

Toch gaat nu de stekker eruit. Mingers legt uit: “We merken dat het in deze regio moeilijk is om een festival zoals Extrema Outdoor neer te zetten. We moeten ons van de regionale beleidsbepalers en voor de omgeving aan bepaalde regels houden, waardoor we het festival niet kunnen neerzetten zoals we willen.”

Focus op andere festivals

Extrema Outdoor in België beleefde onlangs nog een uitverkochte editie. De organisatie is ook druk bezig om dit jaar een editie in Mexico op poten te zetten. In Nederland gaat Extrema Network zich echter op andere festivals te richten, waaronder het festival Mandala.

Geld retour of naar een ander festival

Heb je een ticket voor XONL? Dan heb je de keuze om het aankoopbedrag te laten terugstorten of om je kaartje om te laten omzetten naar een toegangsbewijs voor We Are Electric of Mandala Festival. Kaartkopers ontvangen deze week nog een mail met daarin meer uitleg.

Bron: xofestival.nl

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Extrema Outdoor Nieuws · Festivals · Nieuws