Zus Cliff Burton deelt verhalen over Metallica-bassist in nieuwe documentaire

Geschreven door op 8 mei 2018 om 12:24
Cliff Burton (Metallica) - Foto: John LeMasney (Flickr, CC BY-SA 2.0)

BurStock Productions heeft een nieuwe documentaire uitgebracht over het leven van voormalig Metallica-bassist Cliff Burton. In de 90-minuten durende film vertelt Connie Burton, de zus van de overleden muzikant, nooit eerder gedeelde verhalen over het icoon.

Nieuwe documentaire over Cliff Burton

Metallica-bassist Cliff Burton werd in 1986 op tragische wijze uit het leven gerukt na een ongeluk terwijl de band op tour was in Zweden. Meer dan dertig jaar later wordt Burton, wereldwijd gezien als één van de meest talentvolle metal-bassisten aller tijden, nog altijd herdacht. BurStock Productions heeft nu een nieuwe documentaire uitgebracht, waarin Cliff’s zus Connie Burton vertelt over het leven van de bassist.

De zus van het metal-icoon deelt nooit eerder vertelde verhalen in de 90-minuten durende film The Salvation Kingdom. Wie was Cliff Burton en hoe was hij als kind? Wat waren zijn hobbies? Hoevaak oefende hij? Wat waren de belangrijkste invloeden op zijn werk? Zou Metallica hetzelfde zijn geweest als Cliff nooit bij de band gekomen zou zijn? Al deze topics en nog veel meer worden door Connie besproken in de documentaire die inmiddels op YouTube te vinden is.

 

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Cliff Burton Nieuws · Videos