Mariah Carey onthult jarenlange strijd met bipolaire stoornis

Geschreven door op 12 april 2018 om 13:51
Mariah Carey - Credits: Pixabay (CC by 0)

Mariah Carey worstelt al zeventien jaar met een bipolaire stoornis. Deze onthulling deed de zangeres in een interview met People. 

Mariah Carey heeft bipolaire stoornis

“Ik wilde het niet geloven”, zegt de zangeres over haar diagnose met een bipolaire stoornis in 2001. De diagnose volgde na een ziekenhuisopname vanwege een geestelijke en lichamelijke breakdown. Carey onthulde in een interview met People al zeventien jaar te worstelen met de mentale ziekte.

Therapie en medicijnen

Pas onlangs zocht de diva, na wat ze zelf de moeilijkste jaren van haar leven noemt, hulp. Tot voor kort was Mariah vooral bang dat iemand haar ziekte zou onthullen en leefde ze voornamelijk in ontkenning.

Maar het was een te zware last om te dragen en ik kon het gewoon niet langer”, vertelt de zangeres openhartig. Carey besloot daarom in therapie te gaan en slikt medicijnen voor de aandoening. Daarnaast geeft Carey aan zich te focussen op positieve dingen, zoals het schrijven en het maken van muziek.

Moeilijke jaren

De ‘All I Want for Christmas‘-zangeres heeft geen makkelijke jaren achter de rug. Carey kreeg onder andere een breuk met ex-verloofde James Packer, een falende realityshow, een aanklacht, een mislukt optreden en beschuldigingen van seksuele aanranding te verduren. Inmiddels gaat het een stuk beter en is de diva bezig aan een nieuw album. Daarnaast is er een tv-serie in de maak over het leven van de zangeres.

Het grote succes

Mariah is een van de meeste succesvolle zangeres aller tijden met meer dan 63 miljoen albums in de Verenigde Staten. Met een enorm stembereik van vijf octaven, scoorde Carey hit na hit in de jaren ’90. In 2005 maakte ze een groot comeback met het nummer ‘We Belong Together‘, dat te vinden is op het album ‘The Emancipation of Mimi’.

Bipolaire stoornis

Het ene moment ben je ontzettend druk, onrustig en denk je de hele wereld aan te kunnen. Het andere moment ben je ineens heel somber, futloos en zie je alles negatief in. Het is de werkelijkheid voor mensen met een bipolaire stoornis, die last hebben van zwaar manische en depressieve buien.

Het verschilt per persoon hoe erg de pieken en dalen zijn, hoe lang zij duren en hoe vaak zij voorkomen, maar de stoornis heeft in de meeste gevallen een grote impact op het functioneren en welzijn van een persoon. In Nederland heeft zo’n 1,3 procent van de bevolking tussen 18 en 65 jaar een bipolaire stoornis.

Lees meer over bipolaire stoornis en de symptomen bijbehorend bij de aandoening op de site van mindblue.

YouTube player

Bron: people, billboard, mindblue

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Mariah Carey Nieuws · Nieuws · Roddels