Freek de Jonge met show naar de Oosterpoort in Groningen

Geschreven door op 27 maart 2018 om 13:40
Freek de Jonge - Fotocredtis Stef Bilo (Wikimedia Commons)

Freek de Jonge komt met zijn show ‘Freek doet Neerlands Hoop’ naar Groningen! Op 8 mei staat de cabaretier op de planken van de Oosterpoort. 

Freek de Jonge in Oosterpoort

Goed nieuws voor de fans van Freek de Jonge en/of Neerlands Hoop! Op 8 mei treedt de cabaretier op in de Oosterpoort van Groningen. Hij brengt zijn nostalgische show ‘Freek doet Neerlands Hoop’ naar het hoge noorden.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het optreden van De Jonge is gelijk gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via de site van de Oosterpoort.

Uitverkocht Carré

Op 13 maart 2018 jl stond Freek de Jonge met zijn show Neerlands Hoop in een uitverkocht Carré. “Het werd een avond van grote herkenning,” aldus de 73-jarige artiest. Het succes van deze avond was dusdanig groot, dat de Nederlandse cabaretier een nieuwe show toevoegt. Hiervoor trekt de Groninger naar zijn thuisprovincie. Gezien het succes in Carré, belooft de avond in Oosterpoort een zeer speciale te worden.

Neerlands Hoop

Freek de Jonge vormde samen met Bram Vermeulen van 1968 tot 1979 de groep Neerlands Hoop in Bange Dagen. Vanaf 1977 voegde Jan de Hont zich bij het gezelschap. Zij werden zeer bekend in Nederland. In een interview met Dagblad van het Noorden onderstreept de cabaretier het succes. “Neerlands Hoop heeft indertijd het pad geëffend voor een nieuwe vorm van cabaret, was de inspiratiebron die heeft geleid tot een hausse,” aldus De Jonge.  

Bron: De Oosterpoort en Dagblad van het Noorden. 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.