Towtruck releaset single ‘Girls’ en is officieel geboren

Geschreven door op 17 januari 2018 om 12:37
Towtruck - Fotocredits Tessa Posthuma De Boer (toestemming, zie mail Laura Rosierse)

Towtruck is opgestaan en de bandleden brachten afgelopen hun vrijdag hun eerste single ‘Girls’ uit, in de Cinetol in Amsterdam. Towtruck heet op Instagram Towtrucksucks, maar afgaande op hun allereerste liveshow én de volle zaal, valt dat wel mee.

Towtruck’s catchy garagerock

Drie jonge, muzikale gasten die nog geen drie maanden samen zijn, zitten boordevol ambitie en potentie en dat kwam duidelijk terug op het podium. Het Amsterdamse Cinetol stond vol vrienden, buren, familie en onbekenden en iedereen vermaakte zich kostelijk.

We vroegen Towtruck hoe zij hun muziek zelf noemen, hierop antwoordt zanger Melle: “We maken catchy garagerock… California style garagerock… Onze biografie beschrijft onze style eigenlijk het best: Towtruck is een vuig garagerock-trio met veel catchy riffjes en een killer stagepresence. Het tempo ligt hoog, de lat ligt laag en de amps staan op 11.” De liefhebber van harde muziek kan zijn of haar hart ophalen, want single ‘Girls’ is de eerste van nog veel meer smerige Towtruck-singles.

Hey dudes, our single ‘Girls’ is out now! Check it out on spotify and such. Link in bio

Een bericht gedeeld door Towtruck (@towtrucksucks) op

Nieuwe single

Dan resten nog twee laatste vragen voor frontman Melle. Wat heeft de toekomst te bieden aan Towtruck? Melle: “In maart komt er een nieuwe single uit en daarna volgt er een EP, het is nog niet zeker wanneer die uitkomt.” En waar wil je nu echt eens gestaan hebben met Towtruck? “Paradiso grote zaal!” Is dat niet wat klein? “Nee, klein is goed. Ik voel liever die sfeer van een kleiner podium, dan maak je ook veel meer contact met het publiek. Maar vooruit, ik wil ook wel een keer op Reading staan”, aldus zanger Melle.

‘Girls’ is hieronder alvast te beluisteren:

HBA On Tour

Natuurlijk is de single ‘Girls’ online te beluisteren, maar dit trio moet je vooral live beleefd hebben, en dat kon op onderstaande data in onderstaande steden:

HBA On Tour:

8 FEB – Neushoorn, Leeuwarden

9 FEB – Paradiso, Amsterdam

15 FEB – Paardcafé, Den Haag

17 FEB – Willem Twee poppodium, Den Bosch

22 FEB – Fluor, Amersfoort

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuwe singles · Nieuws · Towtruck Nieuws