Radiohead klaagt Lana Del Rey aan wegens plagiaat

Geschreven door op 8 januari 2018 om 10:53
Lana Del Rey en Thom Yorke (Radiohead) - Foto's Harmony Gerber (CC BY 2.0) en Yasuko Otani (CC BY-SA 4.0)

Radiohead klaagt Lana Del Rey aan. Lana’s track ‘Get Free’ zou volgens de Britse rockers te veel op hun eigen hit ‘Creep’ lijken. Del Rey bevestigt het nieuws op Twitter.

Radiohead klaagt Lana Del Rey aan wegens plagiaat

Lana Del Rey wordt aangeklaagd door Radiohead! De Britse band sleept de zangeres voor de rechter omdat haar single ‘Get Free’ wel erg veel op Radioheads hit ‘Creep’ zou lijken. Del Rey bevestigt het nieuws via een post op Twitter:

“Hoewel ik weet dat mijn nummer niet geïnspireerd is door ‘Creep’, voelt Radiohead dat wel zo en ze willen 100% van de opbrengsten. Ik heb de laatste maanden 40% aangeboden maar ze accepteren enkel 100”, stelt de Amerikaanse vocaliste.

‘The Air That I Breathe’

Opvallend detail: Radiohead werd zelf ooit aangeklaagd voor het plegen van plagiaat in ‘Creep’. Thom Yorke en co. zouden elementen gekopieerd hebben van de track ‘The Air That I Breathe’ van The Hollies. Laatstgenoemde band sleepte Radiohead voor de rechter en met succes: Radiohead verloor de rechtszaak. Of The Hollies zich ook zullen mengen in deze nieuwe plagiaat-zaak is voorlopig nog niet bekend.

Wat vind jij?

Wat vind jij van de zaak? Lijkt Lana’s nummer echt zo verdacht veel op de megahit van Radiohead? Beluister de tracks en laat het ons weten in de poll!

 

Bron: Twitter, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Lana Del Rey Nieuws · Nieuws · Radiohead Nieuws