Boef ziet meerdere optredens geannuleerd worden

Geschreven door op 4 januari 2018 om 13:38
Boef @ XITE Awards - Fotocredits: Chenneti Ascencion (Artiestennieuws)

Meerdere optredens van Boef zijn geannuleerd. Dit besloten de verschillende organisatoren naar aanleiding van de controversiële ‘hoer’-uitspraken die de rapper onlangs deed op Snapchat.

UPDATE 15:10 uur: Ook de organisatie van Paaspop heeft alsnog besloten om het optreden van Boef te annuleren.

Optredens Boef geannuleerd

Verschillende optredens van rapper Boef zijn geannuleerd, ondanks zijn aangeboden excuses. Zo meldde onder meer het Muze Misse festival in Oss dat de in Frankrijk geboren rapper niet langer welkom is op het Brabantse evenement. Het festival laat op Facebook weten dat het zich distantieert van de uitspraken van Boef en dat het een passend alternatief hoopt te bieden:

Ook GOfun beëindigt samenwerking

Ook GOfun Partyvakanties, onderdeel van reisorganisatie Corendon, heeft de samenwerking met de rapper beëindigd. Boef zou aankomende zomer op verschillende vakantiebestemmingen optreden, maar de reisorganisatie geeft aan dat deze plannen gestaakt zijn:

Steun

Toch zijn er ook festivals die achter de in opspraak geraakte rapper blijven staan. Zo geeft Noorderslag aan dat de rapper gewoon welkom is op het Groningse festival, dat later in januari van start gaat. “We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij”, aldus festivalcoördinator Peter Sikkema.

Ook Paaspop geeft aan dat de rapper welkom blijft op de aankomende editie van het festival. Het festival in Schijndel vindt dat ‘iedereen een tweede kans verdient’. Verschillende media quoten een woordvoerder van het festival: “We keuren de uitspraken ter zeerste af, maar het heeft geen consequenties. Een optreden annuleren doen je niet zomaar. Dat heeft ook gevolgen voor de bezoekers die speciaal voor hem een kaartje hebben gekocht.”

Dat Boef gewoon welkom blijft op Paaspop valt echter niet bij alle bezoekers in goede aarde. Op Twitter spreken veel mensen hun afgunst uit:

Boycot

Naast de geannuleerde optredens, hebben ook verschillende radio-dj’s aangegeven de rapper te zullen boycotten. Zo hebben Qmusic-dj Mattie Valk en 3FM-dj Eva Koreman al bekendgemaakt de muziek van Boef voorlopig niet meer te draaien. Ook de Karolien Debecker, dj van de Belgische radiozender MNM, zal de muziek van de controversiële artiest even links laten liggen.

Wat vind jij?

Wat vind jij van alle ophef rond Boef? Is het terecht dat alle optredens geannuleerd worden of is het overdreven? Laat het ons weten!

 

Bron: Twitter, GOfun, Muze Misse, Eindhovens Dagblad, AD

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Rapper Boef Nieuws