Bruno Mars grote winnaar American Music Awards 2017

Geschreven door op 20 november 2017 om 15:30
zelfvertrouwen boost, Bruno Mars - Foto: Guise Archives (Flicker, license: CC BY 2.0)

Op zondag 19 november was de uitreiking van de American Music Awards. Bruno Mars nam maar liefst zeven prijzen mee naar huis!

Bruno Mars grote winnaar

Peter Hernandez, zoals de Hawaiiaanse zanger echt heet, sleept tijdens AMA’s op zondag 19 november maar liefst zeven awards binnen. De zanger mag zichzelf de beste artiest van het jaar noemen. De prijs werd vorig jaar nog door Ariana Grande gewonnen.

Ook won hij  awards voor het beste pop/rock album (24K Magic),  favoriete mannelijke pop/rock artiest en favoriete mannelijke soul/R&B artiest. Voor het nummer That’s What I Like won Bruno de prijzen ‘Video van het Jaar’ en ‘Favoriete Soul/R&B Nummer’.

Linkin Park favoriete alternatieve artiest

Linkin Park won de award voor ‘Favoriete Alternatieve Artiest’. De band droeg de award op aan de overleden leadzanger Chester Bennington. In een emotionele speech spraken de bandleden:

“We willen deze prijs aan hem opdragen. Aan zijn herinnering, zijn talent, zijn gevoel voor humor, zijn vreugde. Sta allemaal een moment stil bij wat je hebt en waardeer dat. Laten we Chester trots maken met zijn allen.”

And the winners are…

Ook Niall Horan heeft een award, voor ‘Nieuwkomer van het Jaar’, mee naar huis mogen nemen. Lady Gaga won in de categorie ‘favoriete vrouwelijke pop/rockartiest’ en The Chainsmokers won een AMA voor ‘Favoriete Artiest Electronic Dance Muziek’.

Kendrick Lamar won met zijn album ‘Damn‘ de award voor ‘Favoriete Rap/Hiphop Album’. De award voor ‘Favoriete Beste Rap/Hiphop Artiest’ ging naar Drake.

Alle winnaars en genomineerden

Benieuwd welke artiesten er nog meer in de prijzen vielen? De lijst van winnaars en genomineerden is te vinden op de website van The AMA’s.

Bron: The AMAs, NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.