Top 10 best betaalde Hip Hop artiesten wereldwijd in 2017

Geschreven door op 28 september 2017 om 17:19

Kijk hier wie er bij de top 10 best betaalde Hip Hop artiesten horen en hoe zij hun vermogen bij elkaar hebben geharkt.

Top 10 best betaalde Hip Hop artiesten

Een zichzelf respecterende rapper verdient bakken met geld en laat dat graag aan de rest van de wereld zien. De artiesten uit deze lijst hebben genoeg cash voor een oprijlaan vol dure auto’s en kunnen elke dag een nieuwe gouden ketting om hun nek hangen. Dit is de top 10 grootverdieners in de Hip Hop scene van het jaar 2017.


#10 Future – 19 miljoen euro

Future - Fotocredits: TheComeUpShow (Wikimedia Commons)

Future – Fotocredits: TheComeUpShow (Wikimedia Commons)

Alleen Drake scoorde het afgelopen jaar meer online streams dan deze Amerikaanse rapper. Nayvadius DeMun Wilburn, beter bekend als Future, bracht in een week tijd maar liefst twee albums uit. Alsof dat niet genoeg is kwamen beide albums op de eerste plaats binnen in zowel de Amerikaanse als de Canadese hitlijsten. Future is de eerste artiest ooit die dat voor elkaar heeft gekregen.


#9 DJ Khaled – 20 miljoen euro

DJ Khaled - Foto: Michael Williams (Wikimedia Commons)

DJ Khaled – Foto: Michael Williams (Wikimedia Commons)

Als je een bedrag met zes nullen verdient per optreden loop je natuurlijk lekker binnen. Dat dacht DJ Khaled ook. In juli 2017 kwam zijn langverwachte album ‘Grateful‘ uit. Deze plaat heeft de artiest een hoop geld opgeleverd. Daarnaast verdient de Amerikaanse producer en DJ zijn duiten dankzij samenwerkingen met merken als Apple en Mentos. DJ Khaled is gewoon enorm populair. Zelfs zijn zoontje Asahd, die afgelopen herfst werd geboren, heeft al anderhalf miljoen volgers op Instagram.

#youngbillie ????

Een bericht gedeeld door Asahd Tuck Khaled (@asahdkhaled) op


#8 Pitbull – 23 miljoen euro

Pitbull - Foto: Eva Rinaldi - (Bron: CC Flickr)

Pitbull – Foto: Eva Rinaldi – (Bron: CC Flickr)

Pitbull doet zijn naam eer aan door dit jaar zo’n 23 miljoen euro binnen te harken. Hoe? De Cubaans-Amerikaanse rapper bracht in maart 2017 het album ‘Climate Change‘ uit en ging op tournee door de States.


#7 Wiz Khalifa – 24 miljoen euro

Wiz Khalifa - Fotocredits Jeff Carpenter (CC Flickr)

Wiz Khalifa – Fotocredits Jeff Carpenter (CC Flickr)

Wiz Khalifa heeft het gemaakt in de Hip Hop wereld. De uit het Amerikaanse Pitsburg afkomstige rapper is een echte zakenman en verdient zijn dikke duiten dus niet alleen met optreden. Khalifa ontvangt een leuk inkomen met zijn populaire app: ‘Wiz Khalifa’s Weed Farm’. Verder heeft de artiest een eigen wietmerk, namelijk: ‘Khalifa Rush’.

Dit past natuurlijk perfect bij Cameron, zoals de rapper echt heet, hij bevestigde eerder dat collega Snoop Dogg rapper zo’n 75 tot 85 joints per dag rookt en dat hij ongeveer op hetzelfde aantal zit.


#6 Kendrick Lamar – 25 miljoen euro

Kendrick Lamar - Foto: Merlijn Hoek - (Bron: Wikimedia Commons)

Kendrick Lamar – Foto: Merlijn Hoek – (Bron: Wikimedia Commons)

Zijn nieuwe album ‘DAMN.’ kwam uit in april en stond in no-time bovenaan alle ranglijsten. Kendrick Lamar verdiende het afgelopen jaar een leuk zakcentje met het geven van gastoptredens tijdens concerten van Rihanna en U2.

Tel daar een bedrag van 1 miljoen dollar per solo-optreden bij op en je komt uit op een jaarinkomen van 25 miljoen euro. Ka-Ching!


#5 Chance the Rapper – 37 miljoen euro

Chance The Rapper Wikimedia Commons)

Chance The Rapper (Wikimedia Commons)

Hoewel de 24-jarige rapper nog nooit een fysiek album heeft verkocht, (je kan zijn muziek gratis streamen) is 2017 het meest lucratieve jaar uit zijn carrière.

Chance the Rapper verdient zijn poen o.a. met touren en optredens tijdens festivals. Daarnaast heeft Chance een aantal leuke deals gesloten met merken als Kit Kat en Apple.


#4 Dr. Dre – 29 miljoen euro

Dr. Dre - Foto: Jason Persse (CC Flickr)

Dr. Dre – Foto: Jason Persse (CC Flickr)

Hoewel ‘Compton‘ uit 2015 het laatste solo-album uit zijn carrière was, teert Dr. Dre nog steeds goed op de inkomsten van zijn oude hitjes op Apple en diverse royalties. Het voormalig N.W.A groepslid is daarmee een van de best betaalde rappers aller tijden. Netjes!


#3 Jay-Z – 35 miljoen euro

Jay-Z - Foto: Nealwhitehousepiper - (Bron: Wikimedia Commons)

Jay-Z – Foto: Nealwhitehousepiper – (Bron: Wikimedia Commons)

Ondanks het feit dat Jay-Z en zijn echtgenote Beyoncé een miljardairskoppel zijn, zit de rapper niet stil. Eerder dropte Shawn, zoals de rapper echt heet, het album ‘4:44’ waarin hij controversiële onderwerpen als ontrouw bespreekt.

Ook sloot hij onlangs een lucratieve deal van 170 miljoen euro met LiveNation waardoor hij en zijn gezin er de komende 10 jaar warmpjes bij zitten.


#2 Drake – 79 miljoen euro

Drake - Foto: The Come Up Show (wikimedia, license: Attribution 2.0 Generic)

Drake – Foto: The Come Up Show (wikimedia, license: Attribution 2.0 Generic)

Drake is de meest gestreamde artiest van de afgelopen twaalf maanden. De artiest verdiende zijn knaken onder andere tijdens zijn enorm succesvolle ‘Boy Meets World Tour`, zijn eigen sneakerlijn bij Nike en commercials voor Sprite.

Het album ‘More Life‘ kwam eerder dit jaar uit en bevatte enorme hits als ‘Passionfruit’, ‘Blem’ en ‘Get it Together’.


#1 Diddy – 110 miljoen euro

P Diddy - Foto: Daniel Incandela | CC Flickr

P Diddy – Foto: Daniel Incandela | CC Flickr

De grote winnaar, Diddy, is goed voor zo’n 110 miljoen euro. De rapper dankt zijn enorme inkomen voor een groot deel aan zijn succesvolle ‘Bad Boy Family Reunion Tour’. Daarnaast is de rapper een lucratieve samenwerking aangegaan met een bekend wodkamerk en heeft hij onlangs zijn goedlopende ‘Sean John’ kledinglijn verkocht voor 65 miljoen euro.

Hij is ook nog eens de label eigenaar van de enorme platenmaatschappij Bad Boy Records waar onder andere rapper Machine Gun Kelly bij getekend is.


 

Bron: Forbes

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij Artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Tien onverwachte samenwerkingen op een rijtje Hoewel er tegenwoordig steeds meer verandering in komt, blijven artiesten toch vaak in hun eigen creatieve hoek. Daarom zijn deze 10 samenwerkingen ex...
vijf artiesten die geobsedeerd zijn door Beyoncé op een rij Beyoncé is natuurlijk een levende legende en het lijkt alsof iedereen op zijn minst een beetje gek op haar is. Deze artiesten dus ook!Deze artie...
Kendrick Lamar concert in Ziggo Dome razendsnel uitverkocht Het concert van  Kendrick Lamar in de Amsterdamse Ziggo Dome was binnen 20 minuten compleet uitverkocht. Hoe kom je nu nog aan kaarten?Kendrick ...
Kendrick Lamar brengt ‘The DAMN. Tour’ op 23 februari naar Ziggo Dome Wow! Kendrick Lamar komt naar de Ziggo Dome! De Amerikaanse rapper brengt zijn 'The DAMN. Tour' op vrijdag 23 februari naar de Amsterdamse concertzaal...
5 Underrated YouTube Talenten YouTube barst van het talent! De redactie heeft onlangs vijf talentvolle artiesten ontdekt op YouTube. Je krijgt zeker er geen spijt van als je een ki...
Kendrick Lamar grote winnaar MTV Video Music Awards 2017 De MTV Video Music Awards zitten er weer op! Kendrick Lamar mocht zich na afloop de grote winnaar van de MTV VMA 2017 noemen.Kendrick Lamar grot...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu