Ontdek nieuwe muziek! Check deze vier upcoming artiesten

Geschreven door op 18 september 2017 om 13:39
Against The Current - Foto: DoomFeuer | Wikimedia Commons

Sta je open voor het ontdekken van nieuwe muziek? De redactie heeft een lijst met vier upcoming artiesten samengesteld die wel wat extra aandacht verdienen.

Vier upcoming artiesten

Taylor Swift, Bruno Mars, The Chainsmokers en Ed Sheeran zijn een aantal grote namen die de hedendaagse hitlijsten domineren. De popsterren scoren hit na hit en zijn wereldwijd bekend. Toch zijn er veel upcoming artiesten die net zoveel talent hebben, maar nu eenmaal wat minder bekend zijn.

Astrid S breekt momenteel door in Noorwegen

het Noorse talent Astrid S brak door in 2013 toen zij vijfde werd in de landelijke Pop Idol van Noorwegen. Een jaar later stopte zij met school om zich zodoende meer te concentreren op haar muziek.

Nadat haar selftitled debuut EP “Astrid S” in mei 2016 uitkwam, brak zij nationaal echt door. Zo toerde zij als openingsact voor Troye Sivan door Europa en Noord Amerika. Met 10 miljoen views op YouTube werd haar Pop-nummer ‘Hurts So Good’ een groot succes, gevolgd door ‘Breathe’ en ‘Such A Boy’.

YouTube player

In haar nieuwe, gevoelige single ‘Think Before I Talk’ zingt de zangeres over dingen zeggen uit frustratie die je eigenlijk niet meent. Hiermee hoopt zij mensen te kunnen bereiken die zich hierin herkennen. Ben je nieuwsgierig geworden? Op zondag 15 oktober is Astrid S te zien in de Melkweg in Amsterdam.

Bea Miller heeft alles in zich om een grote ster te worden

Bea Miller is een 18-jarige Amerikaanse zangeres, songwriter en actrice. Haar carrière begon bij het tweede seizoen van The X Factor US waarna ze een platencontract ondertekende en haar eerste album ‘Not an Apology’ uitbracht. Hierna toerde Miller onder andere met Selena Gomez als openingsact voor de Revival Tour.

‘Not an Apology’ werd opgevolgd door diepe en donkere muziek als  ‘Yes Girl’ en ‘Song Like You’. Zo ontstond een triology aan EP’s die verspreid over het jaar worden uitgebracht. Op het moment zijn de eerste twee, ‘Chapter One: Blue’ en “Chapter Two: Red’ al uit. Begin oktober wordt de laatste EP, onder de naam ‘Chapter Three: Yellow’, verwacht.

Luister naar haar single ‘Like That’ van haar tweede EP om kennis te maken met dit upcoming talent.

YouTube player

Against The Current begon met covers op YouTube

De Amerikaanse poprock band Against The Current werd in 2011 opgericht. Wat begon met covers op YouTube, groeit momenteel uit tot een potentieel groot succes.

Leadzangeres Chrissy Costanza, gitarist Dan Gow en drummer Will Ferri zijn momenteel bezig met een wereldtournee en een tweede album. Hun talent komt goed tot zijn recht in het debuutalbum ‘In Our Bones’. Dit is een plaat vol aanstekelijke nummers zoals ‘Runaways’ en ‘Forget Me Now’.

Het album ‘In Our Bones’ kent zowel energieke nummers met een ruig randje alsook kwetsbare, zachte nummers zoals ‘Demons’. De band schrijft trouwens niet alleen liefdesliedjes. Een veel terugkomend onderwerp is de worsteling die je als individu met jezelf kan hebben. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Paralyzed’, afkomstig van hun tweede EP, ‘Gravity’.

YouTube player

Hey Violet going op tour met 5SOS

In 2008 werd deze band opgericht onder de naam Cherri Bomb. De Amerikaanse rockband bestond toen nog uit drie meiden. In de loop der jaren breidde de band haar bezetting uit met twee mannen en veranderde de naam in 2015 naar Hey Violet. Kort daarna kregen de bandleden een platencontract bij Hi or Hey Records, het platenlabel dat werd opgericht door de band 5 Seconds of Summer. Hey Violet ging als openingsact op tour met de Australische band 5SOS.

Onlangs verscheen de EP ‘I Can Feel It’ En dit jaar kwam het debuutalbum ‘From the Outside’ uit. Hierop staan populaire liedjes als ‘Break My Heart‘, ‘Brand New Moves’ en ‘Guys My Age’. Veel nummers gaan over de liefde en hebben seksueel getinte teksten. Het geluid kan omschreven worden als dramatisch en soms zelfs een beetje spookachtig. Al met al zijn de nummers aanstekelijk en de teksten weloverwogen geschreven. De laatste single ‘Hoodie’ is hier een goed voorbeeld van.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.