Buma NL Awards 2017: De nominaties zijn bekend!

Geschreven door op 18 september 2017 om 10:41
Marco Borsato en André Hazes Jr (Buma NL Awards) - Foto: Jim Hoogendorp, Persbericht Buma NL

Buma NL heeft de nominaties voor de Buma NL Awards bekend gemaakt. De awardshow vindt plaats op maandag 2 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht.

Buma NL Awards

Ongeveer 25 Nederlandse bands en artiesten, verdeeld over elf categorieën, ontvingen een nominatie voor de Buma NL Awards.  Dit zijn de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekcultuur.

André Hazes Jr. heeft met vier nominaties de meeste kans om de grote winnaar te worden. Vorig jaar mocht de zanger ook al 4 awards mee naar huis nemen. Na Hazes volgen rapper Boef en levensliedzanger John West met beiden drie nominaties. Het is alweer de zevende editie van de Buma NL Awards. De winnaars worden gekozen door een jury die is samengesteld uit professionals in de muziekindustrie.

Meest succesvolle album

In de categorie meest succesvolle populaire album zijn acts De Dijk met het album ‘Groef‘, Bløf met ‘Aan‘ en Vreemde Kostgangers met het gelijknamige album.

In de categorie meest Succesvolle Hollandse album zijn de genomineerden Ancora met ‘Door Weer en Wind‘, Frans Bauer met ‘Geluk, Hoop & Liefde‘ en André Hazes met ‘Wijzer‘.

De genomineerden voor het meest succesvolle Urban album zijn Boef met ‘Slaaptekort‘, Broederliefde met Hard Work Pays Off 2 en Frenna met ‘Geen Oog Dichtgedaan’. Voor meest succesvolle alternatieve plaat zijn Spinvis met ‘Trein Vuur Dageraad‘, Daniël Lohues met ‘Moi‘ en Eefje Visser met ‘Nachtlicht‘ genomineerd.

Meest succesvolle single

De categorie meest succesvolle populaire single kan gewonnen worden door ‘Kus van Mij’ gezongen door Guus Meeuwis, ‘Ik Huil Alleen Bij Jou‘ het nummer van Ali B in samenwerking met Diggy Dex of ‘Breng Me Naar Het Water’ van Marco Borsato en Matt Simons.

De genomineerde nummers voor meest succesvolle Hollandse single zijn ‘Bijna‘ van Henk Dissels, ‘Wat je zegt‘ gezongen door Jeffrey Kuipers en ‘Ik Haal Alles Uit Het Leven’ van André Hazes.

De meest succesvolle Urban single wordt of ‘Habiba‘ van Boef, ‘My Love‘ van Frenna in samenwerking met Jonna Fraser of ‘Energie‘ van Ronnie Flex in samenwerking met Frenna.

Meest gedraaid in de Nederlandse horeca

De award voor meest gedraaide urban track in de Nederlandse horeca, ook wel de Xenox Music Media award, gaat misschien wel mee naar huis met Lil Kleine voor het nummer Krantenwijk in samenwerking met Boef. Boef heeft toch wel de meeste winkans aangezien hij ook met zijn eigen nummer Habiba genomineerd is in deze categorie. Het laatste genomineerde nummer is Energie van Ronnie Flex. Dit nummer maakte hij met collega rapper Frenna.

  1. John West – Wit Zwart
  2. André Hazes – Wie Kan Mij Vertellen
  3. John de Bever – Daar In Dat Kleine Café Aan De Haven

Meest gestreamde track

  1. Frank van Etten – Ik Sta In Lichterlaaie
  2. André Hazes – Ik Haal Alles Uit Het Leven
  3. John West – Wit Zwart

Grootste Feesthit

  1. Stef Ekkel & René Karst – Liever Te Dik In De Kist
  2. John West ft. Lange Frans – Lekkerding
  3. John de Bever – Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht

 

Bron: Persbericht Buma NL

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·