Welke gastartiesten staan straks op Pinkpop? Alle geruchten op een rij!

Geschreven door op 31 mei 2017 om 17:39
Pinkpop 2017 Perspresentatie - Fotocredits: Sam Reneerkens (Redactie ArtiestenNieuws)

Net zoals vorig jaar, zullen er ongetwijfeld ook bij de aankomende editie van Pinkpop verschillende gastartiesten bij acts op het podium verschijnen. Wij hebben alvast een aantal geruchten op een rijtje gezet!

Welke gastartiesten staan dit jaar op Pinkpop?

Vorig jaar mochten we gedurende het Pinkpop weekend genieten van verschillende gastartiesten! Zo traden drie gastartiesten op bij Kygo, nam Robin Schulz zangeres Jasmine Thompson en zanger Richard Judge mee en ook Matt Simons nam het dj duo Deepend mee. Welke gastartiesten mogen we aankomende editie verwachten?

Een aantal geruchten op een rijtje, waaronder één bevestigde!

1. Kovacs bij Gutterdämmerung

Sharon Kovacs zal live gaan zingen bij Gutterdämmerung. De zangeres maakte dit onlangs bekend. Gutterdämmerung is een stille film die begeleid wordt met live muziek. Wil je aanwezig zijn bij dit muzikale spektakel? Dan zul je vroeg op het festivalterrein moeten zijn. Gutterdämmerung start namelijk al om 13:00 uur op de pinkstermaandag.


2. ‘Rockabye’ live op Pinkpop?

Dat Sean Paul, Anne-Marie & Clean Bandit allemaal een optreden gaan geven in Landgraaf, is inmiddels bekend. Wat erg opvallend is dat deze drie topartiesten op dezelfde dag staan gepland. Maar nog veel belangrijker: deze drie namen hebben allemaal samengewerkt aan het nummer ‘Rockabye’.

Het lijkt er dus sterk op dat we ‘Rockabye’ live gaan horen met Sean Paul, Anne-Marie en Clean Bandit op het podium. Maar bij welke act gaan ze dit nummer samen live zingen? Is het bij Anne-Marie die de Pinkpop zondag opent, is het bij het middag optreden van Clean Bandit of toch bij de grote Sean Paul?

Een voorproefje van wat we hopelijk kunnen verwachten:


3. Troye Sivan op Pinkpop?

Er gaan geruchten op Twitter dat Troye Sivan aanstaande zaterdag samen met Martin Garrix op het podium van Pinkpop staat, die de zaterdag afsluit. Troye Sivan plaatste een bericht op Twitter waar te zien is dat hij zich in de tijdzone van Nederland bevindt.

Aangezien Troye goed contact heeft met Martin Garrix zou het niet vreemd zijn als Troye even langs gaat bij Martin in Amsterdam. Troye bracht pas nog met Garrix het nummer ‘Here For You’ uit. Troye zong het nummer al eens live op het Amerikaanse festival Coachella.


4. Vrienden bij Guus Meeuwis

Guus Meeuwis kijkt al maanden uit naar het optreden dat hij in de middag van pinkstermaandag mag geven. In voorgaande jaren hebben we gezien dat Nederlandse artiesten veel gastartiesten meenamen. Diggy Dex is volop aan het toeren deze zomer, maar gedurende het pinksterweekend geeft hij geen optredens. Zien we Diggy Dex bij Guus Meeuwis op het podium?


5. Martin Garrix & Justin Bieber

“Martin Garrix was de sleutel voor Justin Bieber. Als Martin Garrix niet kwam, kwam Bieber ook niet.” Jan Smeets heeft deze woorden vaak genoeg gezegd gedurende verschillende interviews.

Er zijn speculaties dat Justin Bieber en Martin Garrix in Australië samen aan een nieuw nummer hebben gewerkt. Daarnaast is de opbouw tijd tussen Bieber en Garrix heel kort. Staan de beste dj van de wereld en Justin Bieber samen op het podium tijdens Pinkpop?


6. Birdy & Passenger?

In het voorjaar verscheen het prachtige akoestische nummer ‘Beautiful  Birds’ van Birdy en Passenger. Birdy staat zondag op de Brightlands-stage (voormalig Brand-podium) en Passenger staat maandag op de Mainstage. Er is dus een mogelijkheid dat beiden artiesten het nummer samen live gaan zingen! De vraag is dan of Passenger een dag eerder komt, of Birdy een dag langer blijft…


7. Camila Cabello op 3FM stage?

De Pinkpop maandag begint met Machine Gun Kelly. Machine Gun Kelly en Camila Cabello brachten in februari samen het succes nummer ‘Bad Things’ uit. Camila heeft begin juni geen shows gepland staan. Maar wilt Camila Cabello het vliegtuig nemen richting Nederland, speciaal voor Pinkpop? Het lijkt wat vergezocht, maar wie weet!


8. Louisa Johnson bij Clean Bandit?

Afgelopen weekend vond het grote Big Weekend festival in Engeland plaats. Clean Bandit gaf een geweldig optreden en nam Lousia Johnson mee als gastartiest. Louisia Johnson zong samen met Clean Bandit het nummer Tears’, een track die lange tijd in de hitlijsten stond. Aangezien Pinkpop een week later plaatsvindt, is er een kans dat Louisa ook op de 3FM stage van Pinkpop staat!


9. Jonna Fraser en Ronnie Flex bij Broederliefde?

Broederliefde maakt van elk optreden wel een feestje. Voor het nummer ‘Do Or Die’ werkte Broederliefde samen met Jonna Fraser. Fraser heeft vast wel zin in een feestje, dus wie weet staat hij samen met Broederliefde op het podium van Pinkpop!

Naast Jonna Fraser staat Ronnie Flex misschien ook wel op het podium samen met Broederliefde. Ronnie treedt zaterdag op en zou in dat geval dus een dagje langer moeten blijven. ‘Nu Sta Je Hier’ met Ronnie Flex en ‘Do Or Die’ met Jonna Fraser. Dat zou het feestje van het jaar zijn als het gebeurt!


Pinkpop 2017

De 48ste editie van het langste ononderbroken festival vindt dit jaar weer plaats gedurende het pinksterweekend op 3,4 en 5 juni! Weekend en dag tickets zijn te koop via de officiële website van het festival. Tijdens het weekend zal Artiesten Nieuws verschillende sfeerverslagen en andere belangrijke artikelen publiceren over het bijzondere muziek evenement.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Sam Reneerkens

Sam Reneerkens, Blogger bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pinkpop Nieuws