Radiohead-bandleden in 2018 druk met soloprojecten

Geschreven door op 10 juli 2017 om 14:59
Radiohead - Foto: Daniele Dalledonne - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Wie hoopt op een snelle terugkeer van Radiohead naar Nederland zal helaas even moeten wachten: de bandleden zullen in 2018 vooral druk zijn met hun soloprojecten.

Radiohead-bandleden in 2018 bezig met soloprojecten

Spijtig nieuws voor Radiohead-fans! Het ziet ernaar uit dat liefhebbers van de Britse band in 2018 een rustig jaar zullen hebben. De bandleden zullen volgend jaar voornamelijk bezig zijn met hun eigen projecten, zo onthulde gitarist Ed O’Brien op 7 juli in gesprek met de BBC.

“Kleine tour”

Toch zal 2018 niet volledig Radiohead-loos zijn. Gevraagd naar de toekomstplannen van de band grapt O’Brien dat de band nog één “onomstreden” show in Israël voor de boeg heeft. “And then that’s it,” aldus de gitarist.

O’Brien vervolgt: “We hangen onze ‘Radioheads’ even aan de wilgen. We zijn nu drie jaar bezig, dus het is tijd dat iedereen even zijn eigen ding gaat doen. Ik denk dat er een kleine tour gepland staat voor volgend jaar, maar het is vooral rust.”

Soloprojecten

NME meldt dat frontman Thom Yorke en gitarist Jonny Greenwood in 2018 druk zullen zijn met het maken van filmsoundtracks, terwijl Ed O’Brien aankomend najaar zijn allereerste soloalbum uit gaat brengen.

De band is de afgelopen jaren vooral bezig geweest met touren ter promotie van het in 2016 uitgebrachte album ‘A Moon Shaped Pool’. In mei 2016 stonden de Britten nog twee keer op het podium van AFAS Live (destijds Heineken Music Hall). In juni was de band te bewonderen op het podium van Best Kept Secret.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Radiohead Nieuws