Gitarist Jan Wouter Oostenrijk komt met nieuw album ‘We Are Connected’

Geschreven door op 24 mei 2017 om 15:52
Jan Wouter Oostenrijk - Persfoto De Jonge Wolven

Een van de beste Nederlandse gitaristen komt binnenkort met een nieuw album! Op vrijdag 26 mei brengt Jan Wouter Oostenrijk zijn album ‘We Are Connected’ uit.

Jan Wouter Oostenrijk albumcover - Bron persbericht De Jonge Wolven

Jan Wouter Oostenrijk albumcover – Bron persbericht De Jonge Wolven

Nieuw album voor Jan Wouter Oostenrijk

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk brengt binnenkort zijn nieuwe plaat ‘We Are Connected’ uit! Op vrijdag 26 mei verschijnt de nieuwste uitgave van een van Nederlands beste gitaristen. De plaat is vanaf die dag verkrijgbaar via distributeur Xango Music.

Op het album laat Oostenrijk zijn unieke ‘quartertone’-gitaar spreken. De bijzonder getalenteerde muzikant gebruikt elementen uit Noord-Afrikaanse muziek en vermengt deze met progressieve rock om zo een bijzonder geheel te creëren.

“Arabische en Westerse wereld verbinden”

De nieuwe plaat van de gitarist is er niet zomaar een. Oostenrijk heeft een speciaal doel met ‘We Are Connected’: verbinden. De spanningen tussen de Arabische en de Westerse wereld lijken immers groter dan ooit.

“Deze tijd vraagt om een positief geluid. Met onze muziek en samenwerkingen laten wij horen en zien dat het anders kan. Wij verbinden, dat is de kracht van muziek”, aldus de gitarist.

Jan Wouter Oostenrijk

Dat wij Jan Wouter een van Nederlands beste gitaristen noemen doen we natuurlijk niet zomaar! In 2016 werd hij door het blad Gitarist genomineerd voor de titel ‘Beste gitarist van de Benelux’. Oostenrijk verwierf in zijn carrière internationale bekendheid met zijn crossovers Maghreb Jazz en Sharqi Blues, waarmee hij de Arabische en Westerse muziekcultuur verenigt.

De Nederlandse gitarist ontving onder meer de ‘Gouden Notenkraker’ voor zijn bijdrage aan de Nederlandse livemuziek. In de Verenigde Staten wist Jan Wouter de ‘Radoindy Golden Artist’ award in de wacht te slepen en in 2016 stond de muzikant drie maanden lang op nummer 1 in de Noord-Afrikaanse top 40 charts van muziekplatform Ethnocloud.

Bron: Persbericht De Jonge Wolven

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.