Top 5 grootste hits van The Rolling Stones

Geschreven door op 11 mei 2017 om 14:20
The Rolling Stones - Fotocredits: Jim Pietryga - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Het is je vast niet ontgaan dat ‘The Rolling Stones’ dit jaar naar Nederland komen! De legendarische band heeft in de loop der jaren ontelbare hits gescoord. Hier een top 5 met de allergrootste hits die zij natuurlijk móéten spelen tijdens deze shows.

Top 5 grootste ‘The Rolling Stones’ hits

The Rolling Stones‘ traden drie jaar geleden het laatst op in Nederland tijdens Pinkpop festival. But they’re back! De rockers komen in september en oktober naar ons land voor concerten in de Amsterdam ArenA en Gelredome Arnhem. Bekijk hier de top 5 met allergrootste hits van deze wereldberoemde rockband, gebaseerd op hoe lang de monster-hits op één stonden in de Nederlandse top 40.


5. Brown Sugar

De Britse rockband is er nooit vies van geweest oproer te creëren met hun tracks. Zo ook niet met dit succesnummer. Het in 1971 uitgebrachte Brown Sugar, van het album Sticky Fingers, deed het ondanks de controversiële teksten prima in de hitlijsten. De track stond elf weken in de top 40 waarvan twee op de eerste plek. Ondanks de zwaar beladen teksten, schreef Mick Jagger de lyrics (volgens zijn pianist Jim Dickinson) binnen een recordtijd van vijfenveertig minuten.


4. We love you/Dandelion

Deze hit-track werd geschreven als een soort ‘bedankje’ naar alle fans en supporters van de band. In 1967 werden drie van de vijf bandleden opgepakt voor drugsbezit.

Met het nummer bedanken de rockersterren niet alleen hun loyale fans, maar maakten ook de autoriteiten belachelijk met teksten als “You will never win we, your uniforms don’t fit we”. ‘We Love You/Dandelion’ stond twaalf weken in de Nederlandse charts en vier weken op de eerste plek.


3. Angie

Toen Angie, in 1973, uitkwam werd er druk gespeculeerd over wie de tekst ging. Velen dachten dat het refereerde naar Keith Richards’ pasgeboren dochter, wiens middelste naam Angela is. Anderen linken de titel aan David Bowie’s eerste vrouw, Angie Bowie.

Later vertelt de zanger dat ‘Angie’ een codenaam voor heroïne is, waar hij van afkickte toen hij de lyrics schreef. Deze track stond, net als, ‘We love You/Dandelion’ vier weken op de eerste plaats. Wel stonden ze veel langer in de top 40 met ‘Angie’, maar liefst veertig weken, waardoor deze de derde plek in de lijst krijgt.


2. (I can’t get no) Satisfaction

Van alle tracks stond deze het langst in de Nederlandse charts. Zij stonden met de hit dertig weken in de top 40 en vijf hiervan op de eerste plek. Satisfaction, afkomstig van het album ‘Out Of Our Heads‘, betekende voor de band hun officiële doorbraak naar wereldbekendheid.

Het gitaarrifje, van Keith Richards, is er een van de bekendste in de muziekgeschiedenis. Dit terwijl hij het in zijn slaap bedacht. “Ik werd wakker met die riedel en ik dacht ‘dat moet ik vastleggen’” aldus Keith.


1. Paint It Black

‘Paint It, Black’ wordt in eerste instantie in 1966 uitgegeven. Door een foutje van de platenmaatschappij komt er een komma in de titel terecht. Jaren later, in 1990, word deze een tweede keer gepubliceerd. Dit keer echter zonder de komma.

Paint It Black stond hierdoor in totaal vijfentwintig weken in de top 40 en maar liefst zeven weken op de nummer-1-positie. Tijdens beide publicaties was de monsterhit erg succesvol waardoor het de eerste plaats op deze lijst verdient. Je kunt ‘Paint It Black” vinden op het album Aftermath.

Bron: www.top40.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.