Wist je dit al? Zo is de bandnaam The Rolling Stones ontstaan

Geschreven door op 14 juni 2016 om 16:09
The Rolling Stones - Fotocredits: Jim Pietryga - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

The Rolling Stones is één van de grootste en beroemdste bands allertijden.  Maar wist je al hoe de bandnaam The Rolling Stones eigenlijk is ontstaan?

The Rolling Stones

Deze Engelse blues rock band is een van de grootste allertijden. De band is opgericht in 1962 en heeft sindsdien vierentwintig albums uitgebracht.

Hoe ontstond de bandnaam The Rolling Stones?

De bandnaam ontstond in een impuls tijdens een telefoongesprek tussen toenmalig gitarist Brian Jones en Jazz News. De interviewer vroeg Brian Jones naar de naam van zijn band. De nieuwe band had echter nog helemaal geen naam. Jones moest dus snel iets verzinnen om niet voor schut te staan.

Eerbetoon aan Muddy Waters

Brian keek om zich heen en zag toen een LP van blueslegende Muddy Waters op de grond liggen. Op de achterkant van de cover stond de tracklist met daarop het nummer ‘Rollin’ Stone’. Hij besloot snel dat ‘Rollin’ Stone’ (als eerbetoon aan Muddy Waters) een geschikte naam was voor zijn eigen band.

Later moest Brian andere bandleden vertellen dat hij de band (zonder overleg) een naam had gegeven. Gelukkig was iedereen enthousiast, al werd de naam iets later aangepast naar ‘The Rolling Stones’.

Lees ook: De 15 meest beledigende en aanstootgevende bandnamen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.