Oud-One Direction zanger Harry Styles beschuldigd van plagiaat

Geschreven door op 4 mei 2017 om 12:31
Harry Styles (One Direction) - Foto: Ianthebush - Bron: Flickr (CC BY 2.0)

Harry Styles wordt beschuldigd van plagiaat! De albumcover van de nog te verschijnen plaat van de zanger zou wel heel erg lijken op de artwork van een single van Britpopband Shed Seven.

Pleegt Harry Styles plagiaat?

Harry Styles wordt beschuldigd van plagiaat! De oud-One Direction zanger zou zijn albumcover voor zijn nog te verschijnen gelijknamige album gekopieerd hebben. Na de onthulling van de cover kwam hij veel mensen wel heel bekend voor: volgens velen lijkt de artwork van de plaat wel heel erg op dat van een single van de legendarische Britpopband Shed Seven.

Reactie Shed Seven

De ‘gekopieerde’ cover bereikte ook Shed Seven zelf. In gesprek met The Mirror zegt frontman Rick Witter dat ook hij de artwork wel heel bekend voor vond komen: “Toen ik het voor het eerst zag dacht ik oprecht: ‘Kopieer je ons?’ Het zit er wel heel dichtbij.”

Toch zegt de frontman er niet al te zwaar aan te tillen. Styles hoeft zich geen zorgen te maken over rechterlijke stappen: “Het is een mooi compliment. Ze zeggen dat imitatie de hoogste vorm van vleierij is. Ik wens hem veel succes. Ik ga hier geen advocaten bij betrekken.”

Wat vind jij?

Wat vind jij? Pleegt Harry hier plagiaat of is het gewoon toeval? Laat het ons weten!

Harry Styles in AFAS Live

Harry komt binnenkort naar Nederland! Op 8 november staat de populaire zanger op het podium van AFAS Live in Amsterdam, voor zijn allereerste soloshow in Nederland! Ben jij erbij?

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.