Live review: Najib Amhali feest dag na carnaval gewoon door in Eindhoven!

Geschreven door op 3 maart 2017 om 16:23
Ramadan Conference Najib Amhali / Comedy Station - Bron: Screenshot Youtube

Dat carnaval een dag voor zijn show afliep maakt Najib Amhali niks uit. Met zijn begeleidingsband, PlusSupportAct, maakt de cabaretier/muzikant er een flink feestje van in de Eindhovense Effenaar!

Najib Amhali en PlusSupportAct in Effenaar

Dit keer geen groot theater, maar een kleine popzaal voor Najib Amhali. Op woensdag 1 maart stond cabaretier Najib Amhali in de Effenaar in Eindhoven. Maar dit maal niet voor een comedyshow: de entertainer trakteert de zaal, begeleidt door de band PlusSupportAct, op een muzikale avond! Toch kan er uiteraard ook af en toe gelachen worden. Najib praat de nummers vakkundig aan elkaar, waarmee hij zoals gewoonlijk de lachers op zijn hand krijgt.

“Jullie moeten eruit!”

Najib krijgt de zaal al snel aan het lachen. De grappenmaker spot twee kleine jongetjes voorin de zaal, die hij aanspreekt. De jochies blijken 4 en 7 jaar oud te zijn. “Dan moeten jullie eruit”, grapt Amhali waarna hij eraan toevoegt de muziek wat te moeten gaan aanpassen vanavond. Later op de avond zou Najib de jongens nog het podium ophalen, om samen te dansen op een nummer van K3.

Verzoekjes

Na eigen materiaal is het tijd voor verzoekjes uit de zaal. Hiermee bewijst PlusSupportAct van alle markten thuis te zijn. “Ze zijn in te huren, ze spelen alles!”, roept Najib. Vervolgens knalt de band verschillende, door het publiek verzochte nummers door de zaal. Van Ed Sheeran en Justin Bieber tot Metallica, de band schudt het allemaal gemakkelijk uit de mouw.

Eigen materiaal en covers

Tijdens de anderhalf uur durende show wisselen Najib en de band eigen materiaal af met covers. En niet alleen de ‘Marokkaan uit de Jordaan’ treedt op de voorgrond. Ook de achtergrondzangeressen krijgen een kans in de spotlight. De dames trakteren de zaal op covers van de Dolly Dots en Anita Meyer. Verder tonen de gitarist en toetsenist aan niet alleen hun instrument tot in de puntjes te beheersen, maar ook vocaal sterk te zijn.

Najib toont in zijn eigen, Nederlandstalige nummers aan een prima rapper en zanger te zijn, maar steelt vooral de show met zijn percussiewerk. Zo gaat Amhali veelvuldig los op zijn slaginstrumenten en daagt hij zijn drummer uit voor een heuse battle.

Multiculti

Najib en PlusSupportAct - Fotograaf Robin de Roode

Najib en PlusSupportAct – Foto: Robin de Roode

Najib maakt met zijn show zijn bijnaam ‘Marokkaan uit de Jordaan’ meer dan waar. De grappenmaker mixt zijn Marokkaanse roots veelvuldig met onvervalste Hollandse muziek. Hij blijkt zelfs zijn eigen smartlap geschreven te hebben. Ook een uptempo-versie van de Ramses Shaffy klassieker ‘Laat Me’ blijft niet achter. Naast deze oer-Hollandse muziek trakteren Amhali en de band het aanwezige multiculturele publiek op hip hop, rap en zelfs Turkse en Marokkaanse muziek (die de Nederlandse band overigens zonder moeite speelt).

Feest

Najib heeft de zaal inmiddels volledig voor zich gewonnen. Dat carnaval al een dag voorbij is deert de bezoekers niet: het publiek danst en feest er op los! Najib heeft het publiek in zijn greep en laat niet meer los. Zeker niet wanneer een cover van klassieker ‘Iedereen Is Van De Wereld’ wordt ingezet.

Na een goede 75 minuten is het tijd voor het toegift. Najib haalt voor zijn volgende nummer twee zwangere vrouwen naar voren, die hij toezingt. Na het ontroerende moment is het dan echt tijd voor de afsluiter. De entertainer laat de zaal nog een laatste maal dansen en feesten met het eigen nummer ‘Alles Komt Goed’.

Najib Amhali meer dan alleen cabaretier

Met zijn show in de Eindhovense Effenaar laat Najib Amhali zien niet enkel een grootheid in de Nederlandse comedy scene te zijn. Ook op muzikaal gebied lukt het de cabaretier om, met behulp van een superstrakke begeleidingsband, het publiek anderhalf uur lang te entertainen!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.