Eerbetoon aan David Bowie in Paradiso

Geschreven door op 30 december 2016 om 13:36
David Bowie - Foto: Wikimedia Commons - Beeld en geluid Avro

Op zondag 8 januari wordt er een eerbetoon aan David Bowie georganiseerd in Paradiso Amsterdam. Dit is op de dag dat de overleden wereldster zeventig jaar zou zijn geworden. 

Herdenking David Bowie

Paradiso herdenkt David Bowie op zondag 8 januari, de dag dat hij zeventig zou zijn geworden. De excentrieke zanger overleed begin dit jaar aan de gevolgen van leverkanker.

Tijdens de herdenking wordt de film The Man Who Fell to Earth gedraaid, de film waarin Bowie een hoofdrol had. In deze film uit 1976 speelt hij de rol van Thomas Newton. Een buitenaards wezen die afreist naar de aarde. Zijn ruimteschip gaat verloren bij de landing waardoor hij gedwongen is om op aarde te blijven. Al die tijd heeft hij maar een doel: technologie ontwikkelen om terug te keren naar zijn eigen planeet om zijn familie te redden.

Nadat de film vertoond is wordt zijn verjaardag natuurlijk ook passend gevierd. Verschillende dj’s draaien een mash-up van Bowie-nummers. Aan de avond zit ook een dresscode vast: Rebel Rebel & The Diamond Dogs from Mars. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Paradiso.

YouTube player

Bron: Paradiso

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · David Bowie Nieuws · Nieuws