The Killers brengen kerstcompilatie-album ‘Don’t Waste Your Wishes’ uit!

Geschreven door op 18 november 2016 om 11:49
The Killers - Foto: miss karen/misbehave - Flickr (CC BY 2.0)

The Killers hebben een kerstalbum uitgebracht! Naast de nieuwe kerstsingle ‘I’ll Be Home for Christmas’ bevat de plaat nog 10 eerder uitgebrachte kerstmissongs van de Amerikaanse band.

The Killers – ‘Don’t Waste Your Wishes’

De afgelopen 10 jaar brachten de indierockers telkens een nieuw kerstnummer uit in de aanloop naar het feest. De opbrengsten van iedere single gaan jaarlijks naar de aids-foundation RED van Bono. De Killers-kerstsong van vorig jaar heet Dirt Sledding en is onderaan dit artikel te beluisteren.

Dit jaar komt daar dus het lied I’ll Be Home for Christmas bij. Aan dit nummer werkte ook Ned Humphrey Hansen mee. Hansen was op de basisschool leraar van zanger Brandon Flowers en leerde hem over het Joelfeest: het Germaanse midwinterfeest waaruit verschillende tradities zijn overgenomen in het moderne kerstfeest.

The Killers - Don't Waste Your Wishes

The Killers – Don’t Waste Your Wishes / albumcover – Island Records Inc.

Meer nieuwe muziek

Ondertussen werkt de Amerikaanse band ook aan een regulier nieuw studioalbum. Het is echter nog niet bekend hoe de nieuwe plaat zal heten en wanneer deze uitkomt.

The Killers braken in de jaren 2000 door met topalbums als Hot Fuss en Sam’s Town, waarop inmiddels klassieke indierocksongs als Mr. Brightside, Somebody Told Me en When You Were Young te horen zijn.

YouTube player

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.