Waarom Roemenië niet meer mee mag doen met het Songfestival

Geschreven door op 1 mei 2016 om 16:23
Eurovison in Concert, David Hasselhoff, Duncan Laurence (Eurovisie Songfestival) Logo (Wikimedia Commons)

Hoewel Roemenië het nummer voor het Eurovisie Songfestival al lang en breed had ingestuurd, is het land afgelopen week alsnog van het deelnameformulier geschrapt. Lees hier waarom.

Klik hier om het nummer van Nederland te beluisteren. 

Roemenië geweigerd

De Roemeense omroep TVR had tot 20 april de tijd gekregen om een schuld van 14,5 miljoen euro aan de organisatie European Broadcasting Union (EBU) terug te betalen. Dat is ze helaas niet gelukt, dus is het land van het deelnameformulier van het Eurovisie Songfestival geschrapt.

Deelnemende nummer

Eigelijk zou de zanger Ovidiu Anton namens het land optreden. Hij was in de tweede halve finale ingedeeld met het nummer Moment of Silence. Zes jaar geleden wilde hij ook al aan het liedjesfestijn deelnemen met zijn band Pasager, maar in de Roemeense nationale préselectie eindigde hij puntenloos laatste. Dit maal, in 2016, besloot hij zich in te schrijven als solo-artiest. Dit viel beter in de smaak. Jammer genoeg gaat het feestje op het laatste moment weer niet door..

Halve finale

Nu hij niet meer mee mag doen, telt die halve finale achttien deelnemers, net zo veel als de eerste halve finale. De volgorde van de tweede halve finale blijft verder ongewijzigd.

Verzamelalbum Songfestival

Ondanks dat de Roemeense omroep de uitzendrechten voor het festival heeft verloren, komt het nummer van Anton wel gewoon op het verzamelalbum te staan. Klik hier om het album te bestellen.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.