Disney klaagt Nederlandse producer aan

Geschreven door op 23 september 2014 om 9:07
San Holo - Fotocredits Stefan Brending (Wikimedia Commons)

Disney heeft de Nederlandse Dance-producer Sander van Dijck aangeklaagd omdat zijn artiestennaam te veel lijkt op een personage uit Star Wars. 

San Holo

Sander van Dijck, die samenwerkt met platenlabel Heroic Recordings, brengt zijn muziek uit onder de naam San Holo. Disney is echter van mening dat deze naam te veel lijkt op Star Wars-personage Han Solo, waardoor vanuit hun oogpunt het copyright is geschonden door de Zoetermeerse producer.

Volgens een woordvoerder van Sander van Dijck’s platenlabel zou het duidelijk moeten zijn dat de artiestennaam is voortgekomen uit liefde voor de Star Wars-franchise. Zij zijn dan ook van mening dat Disney de keuze voor de naam op een krankzinnige wijze interpreteert, waar de producer en zijn label dan ook erg van geschrokken zijn.

Disney

Dit is niet de eerste keer dan Disney een producer aanspant op het gebied van copyright. Eerder klaagde Disney de Amerikaanse dj Joel Zimmerman aan, die vooral bekend staat als Deadmau5. Disney spande een zaak aan tegen de dj omdat zijn iconische muizenmasker, die hij draagt op het podium. te veel op Mickey Mouse-oren lijkt. Datzelfde geldt voor het logo van de wereldberoemde dj en producer. Naar eigen zeggen wilde Disney slechts haar eigen handelsmerk in de VS beschermen, omdat de dj dat logo eerder al als handelsmerk registreerde in Duitsland, Japan en Italië.

De Star Wars-franchise is sinds 2012 in handen van Disney, die het kocht van het  productiebedrijf van George Lucas, LucasFilms.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws