System of a Down komt na twaalf jaar met een nieuw album!

Geschreven door op 10 november 2016 om 11:59
System of a Down - Foto: Stuart Sevastos - Wikimedia Commons

De heren van System of a Down werken aan een nieuw album. Volgend jaar verwachten ze na twaalf jaar eindelijk een nieuwe plaat uit te brengen!

Nieuw System of a Down album

Drummer John Dolmayan sprak met het Engelse blad Kerrang over nieuw materiaal en een nieuw album. De drummer vertelde onder andere dat de band de afgelopen zes maanden nieuwe muziek heeft gemaakt. Tot nu toe heeft de band vijftien nieuwe nummers gemaakt die albumwaardig zijn. Het nieuwe album moet volgend jaar uitkomen; het is dan twaalf jaar geleden dat het laatste album Mezmerize uitkwam.

“We willen niet proberen een Toxicity Part II te maken, aangezien dat sowieso ons beste album ooit was. Het nieuwe album moet iets worden voor de nieuwe generatie SOAD-fans. Iedereen kan zien dat we dan niet op ons succes van Toxicity teren. Ik zet mijn naam niet op een album waar ik niet voor de volle honderd procent trots op ben!” aldus drummer John Dolmayan.

De band is volgend jaar headliner op een aantal grote festivals in Europa. Of het nieuwe album dan al uit is, is nog niet bekend.

YouTube player

Bron: Kerrang/Billboard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.