Dit zijn de 10 best verdienende vrouwelijke artiesten van 2016

Geschreven door op 3 november 2016 om 14:13
Beyoncé - Fotocredits: Parkwood Pictures Entertainment, LLC (Wikimedia Commons)

Girl power! Deze tien zangeressen zijn de best verdienende vrouwen van de muziekindustrie in 2016.

10. Céline Dion

Ondanks de tiende plaats heeft Celine Dion met haar inkomen van 27 miljoen dollar helemaal niks te klagen! De Canadese zangeres verdiende vooral aan haar concerten in het Caesar’s Palace hotel in Las Vegas.

YouTube player

9. Shania Twain

Net als Céline Dion brachten concerten in Las Vegas het meeste geld in het laatje voor Shania Twain. Ze is de best scorende country-zangeres in de lijst van het jaar, en hoe! $27,5 miljoen dollar, that does impress me much!

YouTube player

8. Britney Spears

Voor Britney is het alweer zeventien jaar geleden sinds …Baby one more time, maar ze weet nog altijd goed te scoren. Ook voor haar kwam een groot deel van het geld dit jaar binnen via een concertreeks in Las Vegas. Daarnaast bracht ze óók nog haar nieuwe album Glory uit.

YouTube player

7. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez verdiende, je raadt het al, veel geld aan optredens in Las Vegas. Verder had ze aantal sponsordeals en presenteerde J-Lo haar eigen parfum.

YouTube player

6. Katy Perry

Katy Perry profiteerde afgelopen jaar van het laatste deel van haar PRISM-tour. Ook haar nieuwste single Rise deed het goed in de hitlijsten.

YouTube player

5. Beyoncé

Queen B bracht zonder aankondiging haar album Lemonade uit. Het scoorde zó goed dat het haar zesde nummer 1-album werd. Tel haar succesvolle Formation-tour op en het is geen verrassing dat Bey goed is voor 54 miljoen dollar.

YouTube player

4. Rihanna

Rihanna is dit jaar goed voor maar liefst $ 75 miljoen en dat komt deels door 21e (!) top 5-single en het goedverkochte album ANTI. Ook wist RiRi goede deals te sluiten met onder andere Puma en Samsung en heeft ze goed aan haar optredens kunnen verdienen.

YouTube player

3. Madonna

Madonna mag dan inmiddels al een poosje meegaan, ze verdient er niet minder om! Ze wist maar liefst 76,5 miljoen dollar binnen te harken afgelopen jaar. Dat deed de queen of pop vooral met haar Rebel Heart-tour, maar ook een eigen kleding- en parfumlijn droegen daar aan bij.

YouTube player

2. Adele

Met een simpele Hello was Adele weer in één klap terug in de muziekwereld. Ze is uniek in deze lijst, want de Britse is de enige die nog altijd het grootste deel van haar geld binnen haalt met albumverkopen. In minder dan een jaar ging haar nieuwste cd 25 meer dan negen miljoen keer over de toonbank.

YouTube player

1. Taylor Swift

Taylor is de onbetwiste koningin van de muziekindustrie dit jaar. Ze verdiende afgelopen jaar 170 miljoen dollar en moest de concurrentie daarmee dan ook ver achter zich laten.

YouTube player

Bron: Forbes

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes