Appelpop: 5 artiesten die je niet mag missen!

Geschreven door op 8 september 2016 om 16:14
festivals, Concert at SEA, Rock Werchter, Mundial festival, Festival concert publiek - Foto Eva Rinaldi (Flickr) (CC BY-SA 2.0)

Het gratis toegankelijke festival Appelpop strijkt morgen voor de 25e editie weer neer in Tiel. Dit grote tweedaagse festival dat nog steeds helemaal gratis toegankelijk is heeft ook dit jaar een knaller van een line-up voor je klaar staan! Speciaal voor jou hebben we 5 artiesten op een rijtje gezet die je absoluut even moet checken.

Naast de grote artiesten zoals Marco Borsato, De Staat en Guus Meeuwis staan dit weekend ook een hoop kleinere acts op het programma van Appelpop. Wij hebben 5 artiesten uitgezocht die jij zeker niet mag missen op Appelpop!

1. Broederliefde

Met de carrière van deze hiphop-sensatie uit Rotterdam gaat het de laatste tijd erg goed. Een week geleden werden de mannen blij verrast met een record, hun album Hard Work Pays Off 2 stond ruim 13 weken in de Nederlandse top 100, hiermee verbraken zij het record dat op naam van Frans Bauer stond. De band is het optreden op festivals wel gewend, eerder stonden zij al op Lowlands, Appelsap en Pinkpop.

YouTube player

2. HAEVN

HAEVN bestaat uit Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen. Hun nummer Finding Out More werd gebruikt door 2 bekende automerken onder hun tv-reclame’s. Dit betekende een doorbraak voor de 2 heren. In 2015 werden zij in oktober uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en als de belofte van 2016. Al eerder stonden deze heren op festivals, een optreden op Appelpop kan daarom ook absoluut niet ontbreken!

YouTube player

3. Alex Vargas

Deze 28-jarige Deense zanger stond eerder al in het voorprogramma van Dotan tijdens zijn Ziggo Dome concert. Misschien ken je hem al van zijn hit Schackled Up. Op 27 november staat hij met zijn eigen show in een uitverkocht Paradiso. Maar eerst brengt hij nog even een bezoekje aan Appelpop. Deze zanger is het zeker waard om even te checken, zijn indrukwekkende stem gaat je gegarandeerd kippenvel bezorgen!

YouTube player

4. Indian Askin

Dit jaar kwam het eerste album Sea of Ethanol uit, een plaat dat goed ontvangen werd door het publiek. De Amsterdamse band stond eerder al in het voorprogramma van De Staat en deden mee aan de Popronde in 2014.  In december staan zij in verschillende poppodia in Nederland, maar eerst zet dit kwartet Appelpop nog even op zijn kop!

YouTube player

5. Bewilder

Bewilder is een indierockband uit Utrecht. Een jaar geleden kwam hun album Dear Island uit, dat meteen goede recensies kreeg van onder andere de Volkskrant en 3voor12. Ook deze band is in verschillende podia in Nederland te zien dit jaar, maar komt eerst nog even rockend de zomer afsluiten op Appelpop!

YouTube player

Bron: Appelpop

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Nieuws