Burning Man krijgt Nederlandse editie

Geschreven door op 14 juni 2016 om 13:54
Burning Man - Credits: Kyle Harmon | wikimedia commons

Het Amerikaanse cultuur-evenement Burning Man krijgt een Nederlands broertje! Deze zomer komt de Nederlandse organisatie met een eigen cultureel evenement!

Burning Man

Jennifer Morrow | wikimedia commons

Burning Man goes Dutch

Burning Man is vanaf deze zomer ook in Nederland! In samenwerking met haar grote Amerikaanse broer organiseert Burning Man Netherlands het evenement Where The Sheep Sleep. Dit is het eerste Europese evenement met de welbekende Amerikaanse opzet.

Creatieve expressie tussen de schapen

De non-profit organisatie wil laten zien dat het bij Burning Man om meer gaat dan alleen het legendarische Amerikaanse evenement in de woestijn. Er wordt gestreefd naar een cultuur van onderlinge verbondenheid en creatieve expressie.

Daarom wil de organisatie op de Veluwe haar eigen viering van het gedachtegoed opzetten. Daarbij wordt gehoopt dat, door middel van vele initiatieven, het wereldwijde netwerk van gelijkgestemden groeit.

Cultureel utopia

De mensen die het gedachtegoed ondersteunen omschrijven de Burning Man-evenementen als een experimentele samenleving. Een gemeenschap waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst. Tijdens het evenement kan iedereen zich op zijn eigen culturele manier uiten.

Tijdens het evenement verblijven de mensen bij elkaar in een tijdelijk opgebouwde ‘stad’, waarbij zelfvoorziening hoog in het vaandel staat. Als het evenement voorbij is, verlaat iedereen de plek zonder ook maar iets achter te laten.

Naast Where The Sheep Sleep komt de organisatie ook met de activiteiten Decompression Party en Art Gala. Ook zijn er vaste avonden in de BurnPub. Deze evenementen zijn allemaal bedoeld om de wereld een radicale spiegel voor te houden en te laten zien hoe de wereld er ook uit kan zien. Iedereen is namelijk van de wereld, en de wereld is van iedereen!

 

YouTube player

Bron: website organisatie

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Burning Man Nieuws · Festivals · Nieuws