Lonnie Smith met Jazz Orchestra of the Concertgebouw naar Tilburg

Geschreven door op 11 mei 2016 om 14:27
Lonnie Smith - Foto: Phil Songa - Bron: Flickr

Jazz-organist Lonnie Smith komt in november naar Tilburg! Hij treedt samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op in 013.

Lonnie Smith concert

Lonnie Smith geeft een concert in Tilburg! De organist staat op woensdag 9 november in de Jupiter Zaal van 013. Hij speelt dan samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Sarah-Jane staat in het voorprogramma.

Lonnie Smith tickets

Tickets voor deze show zijn vanaf vrijdag 13 mei  om 10:00 uur verkrijgbaar. Deze zijn onder andere te vinden op de website van Ticketmaster.

Hammond organist

De muzikant uit New York wordt gezien als een pionier van de Hammond-muziek. Muziek van Dr. Smith en James Brown wordt veelal gesampled in dansnummers. Niet gek natuurlijk want zijn muziek is zeker funky!

De organist staat op ruim 70 albums waarvan 25 onder zijn begeleiding zijn. Hij heeft ook opgetreden op jazzfestivals met grote namen zoals Dizzy Gillespie, Ron Carter en Ron Holloway. Daarnaast heeft hij met de zangeressen Dionne Warwick en Etta James gespeeld.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is het favoriete jazzorkest van Lonnie. In 2010 hebben ze voor het eerst samengewerkt en stonden in een uitverkochte zaal in het Bimhuis. In april heeft de combinatie ook in Utrecht, Arnhem, Den Haag en Haarlem opgetreden.

Het JOC is benoemd tot de beste en meest swingende bigband van Nederland. Sinds november 2015 staat het orkest onder leiding van dirigent Dennis Mackrel.

Sarah-Jane

Soulzangeres Sarah-Jane verraste het publiek van Eurosonic Noorderslag festival in 2015 met een mooie performance. In 2014 heeft ze de Amsterdam Pop Price gewonnen en is ze benoemd tot NPO Radio 6 Soul & Jazz Talent. Al veel gepresteerd en ze is nog maar net begonnen!

Bron: 013

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.