Do komt met Nederlandstalig album

Geschreven door op 16 december 2015 om 11:37
Dominique Rijpma van Hulst (Do) - Fotocredits Hans van Eijsden (Wikimedia Commons)

Zangeres Do komt volgend jaar met een nieuw Nederlandstalig album. Dit maakte ze onlangs bekend in het radioprogramma ‘Goeiemorgen Lex’op 100% NL.

Nederlandstalig album

We kennen de zangeres natuurlijk allemaal van haar Engelstalige hits als Heaven, Love Is Killing Me en Beautiful Thing, maar Do is ook zeker niet vies van zingen in onze moederstaal. Dat bewees ze onder andere al met haar deelname in het tv-programma De Beste Zangers van Nederland wat haar in 2011 zelfs een nummer één-hit opleverde met de coversingle Hij Gelooft In Mij.

Daarvoor behaalde de zangeres al de eerste plaats met een duet met Marco Borsato (Voorbij). De reacties op het coveren van bestaande Nederlandstalige liedjes bleken altijd zeer goed en dat heeft Do doen besluiten om een compleet Nederlandstalig album te maken!

Daarvoor is de zangeres enige tijd geleden naar een boerderij in Frankrijk vertrokken om daar met verschillende mensen liedjes te schrijven. “Voor het eerst heb ik geen concessies gedaan met wie ik wilde werken en hoe ik het wilde doen. We hebben 5 dagen alleen maar geschreven, geschreven, geschreven en iedere dag kwamen er weer zes liedjes uit, helemaal af met tekst en muziek, een beetje met een Frans tintje.” aldus de zangeres tijdens het interview op 100% NL. Het gehele interview is hier terug te beluisteren.

De release van het album staat gepland voor volgend jaar. Tijdens het radioprogramma liet ze al een korte preview van één van de nieuwe liedjes (Zonder Jou) horen. Het nummer zal waarschijnlijk gebruikt worden voor de soundtrack van een Nederlandstalige speelfilm. Welke dat is, houdt Do nog even geheim. 2016 wordt dus wederom een muzikaal jaar voor de zangeres!

 

Do aan de top

Qua zangcarrière staat Do al meer dan tien jaar aan de top. Samen met DJ Sammy en Yanou verkreeg ze in 2001 haar eerste bekendheid met de Dance single Heaven, wat niet alleen in Nederland, maar ook internationaal een groot succes werd. De Candlelight Remix van Heaven werd eveneens een groot succes.

Daarna lanceerde de zangeres meerdere albums en scoorde ze diverse hits. Ook tourde ze tweemaal met een eigen show langs Nederlandse theaters. Naast het zingen houdt Do zich ook bezig met presentatieklussen voor SBS6. Een nieuw seizoen van het tv-programma “Lekker Nederlands” begint in februari.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Albumreleases · Artiesten · Do Nieuws · Nieuws